Pepene pepene galben - când este coapte pepenele galben?

Nopțile calde aduc fructe

Un pepene Pepino poate înflori minunat primăvara. Cu toate acestea, florile nu sunt o garanție a fructelor delicioase. Acest lucru nu se datorează lipsei de fertilizare, deoarece planta se poate poleniza singură. Vântul și insectele joacă, de asemenea, un rol activ.

citește și

  • Hibernează Pepino - unde pepenele este ferit de frig
  • Pere de pepene galben - când fructele sunt în sfârșit coapte?
  • Când este într-adevăr un pepene copt?

Fructele se stabilesc numai dacă planta de pepene galben este suficient de caldă noaptea. Trebuie să fie mai cald de 18 grade Celsius pentru câteva nopți la rând.

De asemenea, este important să oferi plantei cea mai însorită parte a grădinii. Dacă crește într-o oală, trebuie doar să obțină un colț însorit al balconului.

Perioadă lungă de maturare, recoltare târzie

După fertilizare, pepenele galben, așa cum se mai numește această plantă, durează 90 de zile pentru a produce fructe care au o lungime de aproximativ 20 cm și cântăresc în jur de 300 de grame. În consecință, timpul de recoltare nu scade până la sfârșitul verii.

Recolta se poate extinde și la începutul toamnei. Și dacă temperatura exterioară este sub 10 grade devreme în toamnă și planta este deja în cartierele sale de iarnă, recolta continuă acolo.

Recunoașteți maturitatea

Dacă pepenele pepino a fost cultivat de câțiva ani, recunoașterea maturității este cu siguranță jocul copiilor. La început, însă, gradul de maturitate este încă o carte cu șapte pecete. Dezvăluim secretul:

  • fructul trebuie să miroasă dulce
  • culoarea ar fi trebuit să se schimbe
  • uneori galben, alteori verde deschis cu dungi verticale violete, în funcție de soi
  • fructul trebuie să fie moale și să cedeze ușor când este presat

sfaturi

Dacă fructul te încântă în același timp cu aromele unei pere și a unui pepene galben, te-ai potrivit cu gradul optim de coacere.

Lasă pepinosul să se coacă

Pepenii Pepino recoltați verzi nu au crescut degeaba. Puteți coace. Lăsați fructele să stea câteva zile la temperatura camerei. Dacă doriți să meargă și mai repede, adăugați un măr. Produce etilena de gaz de coacere, care este eficientă și în Pepino.