Plantarea de oleandri - când, cum și unde funcționează?

Oleander nu este rezistent

În principiu, oleandrii mai în vârstă și, prin urmare, mai robusti pot rezista la temperaturi de până la minus cinci grade Celsius - dar numai pentru o perioadă foarte scurtă de timp și în niciun caz în combinație cu înghețul solului și alte dificultăți. Cu alte cuvinte: oleanderul, care a fost adaptat climatului blând mediteranean, nu este rezistent nici la iarnă, nici la îngheț și, dacă îl plantați în grădină, cel mai probabil nu ar supraviețui unei ierni tipice germane. Prin urmare, se recomandă întotdeauna păstrarea tufișului într-o găleată, astfel încât arbustul să poată fi transferat în timpul iernii în timp util. O iernare întunecată - de exemplu într-o pivniță - nu dăunează neapărat plantei, trebuie doar să nu fie înghețată.

citește și

  • Cultiva oleandri în grădină - mai bine în cadă
  • Este mai bine să iernăm oleandri împotriva înghețului
  • Nu iernati oleandrii in apartament

Hibernează oleandrii în afara locațiilor protejate?

Se știe că iernile din Germania nu sunt la fel de severe peste tot, astfel încât plantarea poate fi încercată în unele regiuni, cum ar fi regiunile viticole germane. Deci, dacă locuiți în zona Rin-Mosela și iernile dvs. sunt destul de blânde: încercați-l în liniște. Pentru un astfel de experiment, totuși, este mai bine să alegeți o plantă mai veche, deja întărită și să o împachetați bine, de exemplu cu lână de grădinărit și / sau folie cu bule. Nici nu iese frig teribil în fiecare iarnă, unele dintre aceste anotimpuri rămân blânde. În astfel de luni, nu trebuie neapărat să depozitați oleanderul, îl puteți lăsa afară - imediat ce temperaturile scad, este important însă să reacționați rapid și să mutați arbustul în pivniță. Desigur, acest lucru funcționează numaicând este crescut într-o cadă.

Plantarea temporară în timpul verii este posibilă

Cu toate acestea, puteți să vă plantați oleandrul temporar - adică pentru o perioadă limitată - și cu jardiniera în grădină. Doar ghiveciul de plante trebuie îndepărtat, astfel încât arbustul să fie doar în pământ în ghiveciul de plante. Această oală are de obicei găuri în fund, astfel încât rădăcinile oleanderului să poată crește și să se aprovizioneze cu apă de pe pământ. De îndată ce se răcește prea mult, arbustul poate fi ușor dezgropat din nou și iernat în condiții reci.

sfaturi

Nu vă mutați oleandrul în cartierele de iarnă prea devreme: cu cât planta este mai lungă, cu atât se întărește și supraviețuiește lunilor cu puțină lumină. Arbustul trebuie curățat doar în perioadele geroase.

Îngrășământ pentru plante COMPO® Mediterranean 6,81 EUR Cumpărați la baldur Îngrășământ pentru plante COMPO® Mediterranean 11,68 EUR Cumpărați la baldur Substral® Mediterranean & Citrus Soil 9,25 EUR Cumpărați la baldur