Pene de pluș - rezistente sau care au nevoie de protecție?

Celosia tremură de la 10 grade Celsius

Când temperaturile nocturne scad în mod regulat sub 10 grade Celsius toamna, panoul dvs. va fi prea rece pe balcon. Un Celosia poate suporta temperatura minimă de 5 grade Celsius doar pentru o perioadă scurtă de timp. Așa că puneți floarea de vară la loc la timp. Așa ar trebui să fie cartierele de iarnă:

  • La temperaturi normale ale camerei, pe un scaun la fereastră cât mai luminos posibil și nu în plin soare
  • Alternativ, la o temperatură rece de 12-14 grade Celsius în locația parțial umbrită, nu întunecată permanent

citește și

  • Panoul transformă balconul într-o mare de flori
  • Celosia este rezistentă?
  • Cum grădinile amaryllis iernează nedeteriorate?

Dacă spațiul permite, lăsați penele să respire în locul răcoros. Planta va fi cu atât mai vitală și va înflori în sezonul următor.

Cum să ai grijă de penă în cartierele de iarnă

Condițiile exacte de lumină și temperatură determină ritmul alimentării cu apă și nutrienți în timpul iernii. Verificați periodic cu degetul dacă suprafața substratului este uscată și dacă este nevoie de udare. În locația caldă, înflorirea continuă, deci trebuie să fertilizați lichid la fiecare 4 săptămâni. Vă rugăm să curățați florile ofilite cât mai curând posibil pentru a-i salva Celosia de creșterea epuizantă a semințelor.

În contextul unei iernări răcoroase, cu lumină slabă, penele își varsă frunzele și încetează să înflorească. În acest caz, îndepărtați toate părțile trase ale plantei. În plus, planta nu primește niciun îngrășământ până în martie. La începutul lunii aprilie, obișnuiți planta cu o locație mai ușoară și cu temperaturi normale ale camerei. În același timp, reluați aprovizionarea cu substanțe nutritive.

sfaturi

Inflorescențele viu colorate ale unui panou sunt ideale pentru uscare. Când floarea de vară este în plină înflorire, smulgeți cele mai frumoase tulpini și legați-le împreună în ciorchini mici. Agățate cu susul în jos într-un loc întunecat și aerisit, florile de pană se usucă în decurs de 10 până la 14 zile.