Orhideele din ghivece - cum să le îngrijești corespunzător

Se toarnă orhideele corect - așa funcționează

Îndepărtarea apei este cel mai mare dușman al orhideelor ​​tale în ghivece. Un exces de apă aduce frumusețea florii în jos mult mai repede decât seceta pe termen scurt. Cum se face corect:

  • Se toarnă orhideele în oală de două ori pe săptămână în timpul verii
  • Nu udati mai mult de o data pe saptamana iarna
  • Lăsați excesul de apă să se scurgă bine și abia apoi puneți-l înapoi în jardinieră

citește și

  • Acesta este modul în care lalelele își arată cea mai frumoasă latură în grădină
  • Acesta este modul în care liliacul fluture își arată cea mai frumoasă latură în găleată
  • Orhideele cu rădăcini aeriene - sfaturi despre funcție și îngrijire

Vă rugăm să folosiți numai apa de ploaie colectată sau apa de la robinet decalcificată. Ridicând oala, puteți afla cu ușurință când trebuie să udați din nou. O minge de rădăcină uscată este ușoară ca o pană.

Fertilizați orhideele într-un mod echilibrat - acest lucru menține echilibrul nutrienților în echilibru

Deasupra junglei uriașe există o diaspora nutrienților pentru orhidee. Cu toate acestea, epifitele din oală nu se pot descurca complet fără o cantitate de alimente. Atâta timp cât planta crește și înflorește, dați un îngrășământ lichid special pentru orhidee la fiecare 3 până la 4 săptămâni. Opriți fertilizarea în timpul perioadei de odihnă. Îngrășământul convențional pentru flori (13,27 EUR la Amazon *) este tabu datorită conținutului său ridicat de sare.

Tăierea orhideelor ​​nu este grea - Cum să o faci corect

Atunci când se îngrijesc de orhidee, grădinarii cu experiență hobby sunt ghidați de o regulă importantă atunci când vine vorba de tăiere: nu tăiați niciodată părți verzi ale plantelor. Această premisă se aplică frunzelor, tulpinilor, bulbilor și rădăcinilor aeriene. Nu tăiați o frunză până când nu a murit complet. Lăsați un bulb uscat pe orhidee până la următoarea transformare, astfel încât să îl puteți îndepărta numai atunci când este în ghiveci. Pur și simplu smulgeți florile ofilite.

sfaturi

Nu plantați o orhidee în sol obișnuit. Atât speciile epifite, cât și cele terestre necesită un sol gros orhidee, compus din bucăți de scoarță și componente anorganice. Pentru ca eforturile dvs. pentru o îngrijire perfectă să aibă drept rezultat o floare splendidă, vă rugăm să utilizați produse precum substratul special pentru orhideele de la Seramis.