Îngrijirea palmei ventilatorului - așa se simte în jur

Cum este udată corect o palmă de ventilator?

O palmă de ventilator are nevoie de multă apă în lunile de creștere. Prin urmare, se toarnă bine. Îndepărtarea apei trebuie evitată cu orice preț.

citește și

  • Când palma ventilatorului devine frunze maronii
  • Hibernează corect palma ventilatorului
  • Ai voie să tai o palmă de evantai?

Dacă palma ventilatorului este îngrijită în cameră, asigurați-vă că umiditatea este suficient de mare. Dacă este necesar, așezați boluri de apă lângă plantă.

Trebuie fertilizate palmele ventilatorului?

Se fertilizează din primăvară până la sfârșitul verii. Este suficient un îngrășământ lichid bun. Desigur, puteți folosi și un îngrășământ special pentru palmier.

În funcție de tipul de îngrășământ, fertilizarea se efectuează la intervale săptămânale sau lunare.

Cum sunt tăiate palmele ventilatorului?

Chiar dacă palma ventilatorului devine foarte mare - nu trebuie să o tăiați pur și simplu. Dacă tăiați vârful, palma va muri.

Puteți tăia frunzele maro sau galben înainte de a aduce palma ventilatorului în cartierele sale de iarnă. Nu lăsați resturi de frunze pe trunchi, deoarece acestea formează un teren de reproducere bun pentru dăunători.

Când este necesară repotarea?

Este întotdeauna repotat când oala a devenit prea mică. Acest lucru poate fi văzut din faptul că rădăcinile cresc din gaura de drenaj din partea inferioară sau mingea rădăcinii împinge în sus. Chiar dacă stabilitatea palmei ventilatorului nu mai este garantată, este timpul să vă repotați.

Ce boli și dăunători pot apărea?

Bolile nu apar aproape niciodată. Rădăcinile putrede sau trunchiul palmei sunt întotdeauna erori de îngrijire. De cele mai multe ori apariția apei este cauza din cauza udării frecvente.

Insectele solzi sunt relativ frecvente, dar sunt adesea recunoscute foarte târziu. Dacă frunzele devin maronii sau galbene, ar trebui să verificați frunzele pentru dăunători și să luați măsuri de remediere, dacă este necesar.

Cum iernează palma ventilatorului?

Palmele ventilatorului sunt doar parțial rezistente. Pot tolera temperaturi de până la minus opt grade pentru o perioadă scurtă de timp. La iernarea în aer liber, inima palmelor trebuie protejată în special.

sfaturi

Palmierii fanilor preferă o locație foarte luminoasă și însorită. Dacă locul este prea întunecat, palma reacționează cu frunzele maronii sau galbene.