Îngrijirea aloe vera - udare, tăiere, fertilizare și multe altele

Aloe crește destul de repede în condiții bune. Ei se dezvoltă cel mai bine pe fereastra de sud, în grădina de iarnă sau în seră. Majoritatea speciilor de aloe au nevoie de o locație luminoasă și caldă. În orice caz, merită să îi acordați aloe îngrijirea plantelor. Nu este doar o plantă verde cu aspect decorativ, dar poate oferi și ușurare pentru leziunile pielii sau problemele digestive.

citește și

  • Aloe vera nu este un cactus
  • Aloe vera înseamnă aloe adevărată
  • Temperatura corectă pentru aloe vera

Aloe a apărut în farmacopeile germane încă din secolul al XII-lea. Chiar și în cele mai vechi timpuri, romanii și egiptenii foloseau aloe ca plantă medicinală împotriva diferitelor boli ale organelor interne. Aloe vera a fost folosită de strămoșii noștri din întreaga lume pentru a îngriji pielea și pentru a trata arsurile și alte răni.

Cât de des trebuie udat aloe vera?

Plantele de aloe care cresc în natură trebuie să facă față perioadelor mai lungi de uscare. Frunzele sale cărnoase și groase pot stoca suficientă apă pentru a supraviețui perioadelor uscate fără daune. Doar plantele tinere, care nu sunt încă capabile să stocheze multă apă în frunze, sunt dependente de udarea regulată.

Aloii în ghiveci care petrec vara în aer liber ar trebui să fie udate direct pe substrat de sub aproximativ două ori pe săptămână. Când aloii s-au mutat în cartierele lor de iarnă, adăugarea de apă poate fi redusă la minimum. Aloo-urilor nu le place îmbătrânirea apei, așa că trebuie pus un strat de drenaj bun în oală!

Este necesară fertilizarea?

Vara, aloii pot folosi un îngrășământ ocazional (la fiecare 2-4 săptămâni) de îngrășământ universal sau special pentru plante suculente. După transformarea în sol proaspăt și iarna, în special într-un loc răcoros (aprox. 10-15 ° C), fertilizarea trebuie oprită.

Când este repozată aloe vera?

Aloii cu creștere rapidă ar trebui să fie repostați periodic (aproximativ la fiecare doi ani) într-un recipient mai mare. Ca urmare, spațiul necesar unui aloe crește. Dacă este posibil, acest lucru trebuie luat în considerare la achiziționarea plantei. Dacă nu udați aloe pentru o lungă perioadă de timp înainte de repotare, bila de rădăcină poate fi îndepărtată mai ușor din oală.

Trebuie tăiat aloe vera?

Pentru a menține planta în formă și pentru a influența creșterea acesteia pe termen lung, lăstarii laterali trebuie îndepărtați. Dacă este necesar, întotdeauna tăiați întotdeauna frunzele cele mai exterioare. Pentru a face acest lucru, tăiați cu atenție foaia de la bază cu un cuțit ascuțit. Rana trebuie menținută cât mai mică posibil. Eventual. doar zgâriați foaia și apoi răsuciți-o cu atenție.

Aloe vera este expusă riscului de dăunători și boli?

Aloe vera nu este foarte susceptibilă la boli. Cu toate acestea, greșelile de îngrijire pot duce la plantarea creșterii lor sau la atacarea dăunătorilor, cum ar fi insectele de lână și de coajă. În caz de infestare cu dăunători, clătirea frunzelor cu apă rece și, dacă este necesar, tratarea zonelor afectate cu alcool poate ajuta.

Cauzele comune ale simptomelor de carență și ale infestării cu dăunători sunt:

  • lipsa luminii,
  • îngrămădire permanentă,
  • Fertilizarea excesivă sau lipsa nutrienților

Varfurile maronii sau frunzele uscate, pe de alta parte, sunt un fenomen natural si nu un semn de boala sau lipsa de ingrijire. Același lucru este valabil și pentru decolorarea roșiatică a frunzelor. Aceasta provine din lumina puternică a soarelui și nu dăunează plantelor.

Este rezistent aloe vera?

Aloe vera este sensibilă la îngheț. Poate prospera vara și iarna la temperatura camerei normale și aer uscat încălzit. Dacă aloe-ul dvs. a petrecut vara în aer liber, ar trebui readus în interior până cel târziu în septembrie. Nu este posibil să iernăm aloe vera în exterior.

Sfaturi și trucuri

Puteți păstra frunzele tăiate din plantă în sertarul de legume al frigiderului timp de câteva zile.