Crearea unui perete de grădină fără fundație - este posibil?

De ce este utilă o fundație?

Fundația formează baza permanentă a peretelui grădinii. Fără aceasta, structura ar îngheța iarna, ceea ce înseamnă că înghețul se ridică în zidărie și există riscul de avarii grave.

citește și

  • Ridicați un perete de grădină fără mortar
  • Fundația - bază stabilă pentru peretele grădinii
  • Construirea unui perete de grădină: Betonarea corespunzătoare a fundației

Cauza este apa din pământ, care îngheață și se extinde la temperaturi minus. Se împinge în sus în perete și conexiunea dintre pietre poate fi literalmente deschisă.

Pentru a preveni acest lucru, este necesar să puneți o fundație care are cel puțin șaizeci, mai bine de optzeci de centimetri adâncime. Acest lucru nu numai că previne deteriorarea înghețului, dar peretele grădinii nu se poate scufunda în pământ și poate deveni instabil ca urmare.

Zid de piatră uscată fără fundație

Pereții de piatră uscată se mențin datorită greutății pietrelor, care sunt stivuite inteligent una peste alta. Cu toate acestea, acestea nu sunt la fel de stabile ca pereții construiți cu mortar și, prin urmare, nu trebuie să depășească o anumită înălțime.

Pentru această variantă a peretelui de grădină, poate fi suficient să nivelăm solul și să-l compactăm puternic. Acest lucru sună mai ușor decât este, deoarece cu oamenii laici, umplerea și îndepărtarea solului rareori creează o suprafață foarte dreaptă.

Prin urmare, ar trebui să vă faceți probleme cu crearea unei substructuri, chiar dacă pereții nu sunt prea înalți. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că structura nu devine instabilă în timpul primei ploi și a prăbușirii.

Fundație stabilă din pietriș

Cu toate acestea, este mai bine să puneți o bază de pietriș chiar și atunci când construiți un zid de piatră uscată care nu este prea înalt.

  • Mai întâi este săpată o groapă. Aceasta ar trebui să aibă o adâncime de aproximativ 4 centimetri. Lățimea este o treime din înălțimea planificată a peretelui.
  • Umpleți șanțul cu piatră zdrobită, pe care o compactați bine.
  • Apoi puneți primul strat de pietre mari pe perete.

În cazul pereților mortar, fundația trebuie să aibă o adâncime de cel puțin șaizeci de centimetri. Primele două treimi din pietriș sunt umplute, care sunt bine compactate. Umpleți restul cu beton.

sfaturi

Pereții gabionului nu necesită o fundație și se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare din acest motiv. Cu această variantă a peretelui de grădină, este suficient dacă puneți coșurile de sârmă umplute cu pietre pe suprafața plană. Plăcile de pavaj existente și stabile sunt, de asemenea, foarte potrivite.