Pat ridicat - care înălțime este cea potrivită?

Dimensiunea corpului determină înălțimea patului ridicat

Cea mai importantă măsură pentru calcularea înălțimii patului este înălțimea ta. Cele mai multe paturi ridicate finisate au o înălțime cuprinsă între 90 și 100 de centimetri, ceea ce le face ideale pentru persoanele cu o înălțime cuprinsă între 160 și 180 de centimetri. Înălțimea recomandată a patului pentru persoanele cu o înălțime de 160 de centimetri este de 85 până la 90 de centimetri, pentru persoanele cu o înălțime de 170 de centimetri este de 90 până la 95 de centimetri și așa mai departe. A doua măsurare importantă este lungimea brațului individual. De regulă, cu condiția să vă mențineți spatele drept, puteți ajunge doar la aproximativ 60 până la 70 de centimetri. Prin urmare, un pat ridicat care poate fi accesat din ambele părți ar trebui să aibă o lățime între 120 și 140 de centimetri. Dacă, pe de altă parte, patul se sprijină de o clădire sau altele asemenea, acesta nu trebuie să fie mai adânc de 75 de centimetri, inclusiv marginea, pentru o prelucrare mai ușoară.

citește și

  • Care bordură este cea mai bună pentru patul ridicat?
  • Ce folie ar trebui să utilizați pentru patul ridicat?
  • Cele mai bune sfaturi pentru paturile ridicate

Paturile ridicate cu chenar pot fi mai mici

Unii oameni preferă să lucreze pe patul lor ridicat în timp ce stau. În acest caz, ar trebui să încercați ce înălțime vi se potrivește cel mai bine. Cu toate acestea, ar trebui acordată o înălțime de cel puțin 50 de centimetri, altfel veți fi dificil să vă ridicați. O margine largă și nivelată pentru o ședere confortabilă este, de asemenea, o condiție prealabilă importantă pentru munca plăcută. De altfel, un astfel de pat cu jumătate de înălțime este, de asemenea, foarte recomandat copiilor care pot lucra la el în picioare.

Acordați atenție alegerii plantelor

Cu toate acestea, nu numai dimensiunea corpului și lungimea brațelor determină înălțimea optimă a patului ridicat - ci și tipul planificat de plantare. Paturile crescute cu o înălțime normală sau pe jumătate sunt potrivite în primul rând pentru culturile cu creștere redusă. Pe de altă parte, este mai bine să cultivați plante înalte, cum ar fi roșiile de miză, într-un pat ridicat, cu o înălțime de cel mult 50 de centimetri - mai bine și mai jos. Atunci când alegeți un pat ridicat și plantați, luați în considerare înălțimea probabilă a acestuia din urmă, altfel va trebui să folosiți scara pentru a recolta mai târziu.

Cât trebuie să fie patul?

Lungimea ideală a patului depinde de construcția cadrului (și de stabilitatea acestuia), dar și de nevoile dvs. de spațiu în creștere. Cu toate acestea, înainte de a face plimbări lungi în jurul unui pat lung de flori, este mai bine să amenajați mai multe paturi scurte. În plus, un raport dintre lățime și lungime de 1: 2 la 1: 4 arată mult mai armonios și, prin urmare, mai atrăgător.

sfaturi

Când planificați patul ridicat, nu uitați de accesibilitate: o cale de aproximativ 80 de centimetri lățime în jurul patului este confortabilă și permite utilizarea unei roabe.