Cupcake lavanda ofilită - ce ar trebui făcut atunci?

Curățați lavanda decolorată

De regulă, lavanda în ghivece începe să-și deschidă florile distincte încă din luna mai și emite un miros intens, caracteristic. Acest parfum atrage în principal fluturii, dar și albinele flămânde și bondarii. Cu multă grijă, acest tip de lavandă își va arăta florile până în septembrie - dar numai dacă tăiați regulat tulpinile decolorate. În acest fel, încurajați planta să continue să înflorească, până la urmă se va strădui să producă semințe.

citește și

  • Hibernare de lavandă de mac - cum să-ți faci plantele prin iarnă
  • Lavanda coppy are o perioadă lungă de înflorire
  • Este mai bine să iernăm lavanda în ghiveci într-o oală

Tunderea lavandei vara

Dacă curățarea nu ajută, atunci, ca și în cazul altor tipuri de lavandă, tăierea vara poate ajuta. Acest lucru ar trebui făcut până la sfârșitul lunii iulie, dacă este posibil, prin care florile nu trebuie să se fi estompat de mult. Odată cu tăierea de vară, tăiați planta cu aproximativ o treime. Rămâneți în lăstari verzi atunci când tăiați, deoarece lavanda nu va mai răsări din părțile lemnoase. Utilizați un instrument de tăiere curat și ascuțit (de exemplu, foarfece de trandafir), pentru a nu stoarce inutil sau a răni ramurile.

Recoltează lavandă de mac

Dacă doriți să recoltați florile de lavandă în ghivece, nu ar trebui să așteptați până când acestea s-au estompat. Florile de lavandă trebuie recoltate înainte ca acestea să înflorească complet. Puteți spune că este momentul potrivit când unii muguri ai paniculei s-au deschis deja, în timp ce alții sunt încă închiși. Cel mai bun moment pentru recoltare este la prânz, când este frumos, cald și uscat. Tăiați cantitatea dorită de flori, inclusiv tulpina, apoi le puteți prelucra în funcție de gustul dvs. Frunzele proaspete - dacă sunt tinere - sunt potrivite ca condiment puțin folosit în bucătărie, florile pot fi uscate sau împletite împreună cu tulpinile.

Sfaturi și trucuri

Uneori, lavanda este cam leneșă pentru a înflori. Acest lucru se datorează în principal condițiilor nefavorabile ale amplasamentului, solului incorect și / sau întreținerii precare.

IJA