Congelarea turmericului - Cum se pregătește curcuma în congelator

Curcuma în supermarket

Curcuma este disponibil sub formă proaspătă și măcinată în supermarketuri sau în magazinele naturiste. Se oferă sub următoarele nume:

  • Curcumă
  • Tumeric
  • Curcumă
  • Șofran indian
  • Ghimbir galben

citește și

  • Turmeric - Planta aromatică și medicinală extraordinară
  • Turmeric - Toxic sau sănătos?
  • Păstrați curcuma în mod corespunzător, astfel încât să-și păstreze aroma

Test de prospețime pentru rădăcina de curcuma

Dacă doriți să procesați curcuma proaspătă, trebuie să vă asigurați că mărfurile sunt proaspete și de înaltă calitate. Poti

află cu mijloace simple. Mirosul rădăcinii proaspete are o notă ascuțită. Rădăcina trebuie să se simtă suculentă și să nu fie lignificată sau încrețită. Petele umede de pe pielea rădăcinii indică apariția putregaiului. Dacă tăiați rădăcina, interiorul are o culoare galben-portocaliu aprins.

Păstrați și păstrați curcuma

Păstrați pudra de curcuma într-un recipient bine sigilat, de preferință într-un pahar cu capac cu șurub, în ​​dulapul pentru condimente. Acolo produsul nu este depozitat prea cald, este uscat și întunecat. Pudra de curcuma are o durată de valabilitate relativ lungă.

Cu toate acestea, rădăcina proaspătă este sensibilă și ar deveni foarte rapid uscată și fibroasă atunci când este depozitată la temperatura camerei. Prin urmare, trebuie fie să păstrați curcuma în frigider, fie să o congelați în congelator.

Depozitare la frigider

Înfășurați rădăcinile etanșe în folie de aluminiu și așezați-le în compartimentul pentru legume uscate. Poate fi, de asemenea, ambalat în hârtie de bucătărie și depozitat într-o cutie mică sau într-o pungă de congelare din compartimentul pentru legume. Aici rămâne proaspăt o vreme. Dacă rădăcina de turmeric este păstrată prea mult timp în frigider, are un gust de muștar.

Depozitare în congelator

Dacă utilizați în mod regulat rădăcină de curcuma, puteți stoca o cantitate mică de rădăcină în congelator. Este posibil să înghețați rădăcina timp de aproximativ trei luni. Pentru a face acest lucru, împachetați rădăcinile proaspete și curate în pungi pentru congelator și încercați să extrageți cât mai mult aer posibil. Este mai ușor să sigilați pungile în vid. Nu uitați să puneți data congelării pe geantă. De asemenea, rețineți că rădăcina de curcuma își va pierde unele dintre proprietățile sale de vindecare atunci când este înghețată.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală