Îngrijirea margaretelor spaniole - așa se simte

Se tolerează seceta?

Originea margaretei spaniole este America Centrală. Crește în principal în Mexic și acolo în locuri stâncoase. Datorită acestei case, perena se poate adapta bine la anotimpurile uscate. De asemenea, tolerează căldura fără probleme.

citește și

  • Daisy spaniolă - cum să hibernezi?
  • Daisy spaniolă - locația perfectă
  • Ivy taie, de asemenea, o siluetă fină într-o oală sau într-o găleată

La ce ar trebui să ai grijă când turni?

Când udați, trebuie să vă asigurați că păstrați solul ușor umed și uniform. În niciun caz nu trebuie să se acumuleze umezeală stagnantă. Această plantă nu tolerează acest lucru. Dacă decideți să iernăm, ar trebui să udați planta mai ușor iarna. În general, necesarul său de apă este destul de scăzut.

Cum este fertilizată margareta spaniolă?

Un îngrășământ este, de asemenea, recomandat din când în când. Acest lucru este valabil mai ales dacă doriți ca fleabane-ul mexican să înflorească toată vara. Aceste aspecte sunt esențiale:

  • fertilizați la fiecare 2 săptămâni
  • fertilizați din luna mai
  • Nu mai fertilizați din august
  • Îți place să oferi plantelor în aer liber compost cu primăvară
  • în general se folosesc numai îngrășăminte complete

Ar trebui tăiată această plantă perenă?

Majoritatea grădinarilor cultivă margareta spaniolă doar anual. Totuși, tăiați-o vara. În timpul perioadei de înflorire, se recomandă îndepărtarea florilor moarte. Acest lucru stimulează o reînflorire. În plus, dacă iernezi planta, o poți tăia la 2/3 primăvara.

Este Daisy spaniolă suficient de rezistentă?

Această plantă este considerată parțial rezistentă în această țară. Rezistența la iarnă este dată de -18 ° C. Dar nu ar trebui să testați acest lucru. Este mai bine să protejați această plantă în aer liber, de exemplu cu tufișuri sau frunze.

Dacă planta este afară în ghiveci, ar trebui să fie iernată într-o locație ușoară și fără îngheț. Temperaturile cuprinse între 1 și 5 ° C sunt ideale.

sfaturi

Margareta spaniolă este rareori atacată de boli sau dăunători. Este susceptibil la putrezirea rădăcinilor numai dacă solul este prea umed. Așadar, fii atent!