Ce este iarba măcinată - proprietăți și utilizări

Bătrânul măcinat - buruieni, plante medicinale, alimente și buruieni

De fapt, iarba măcinată este o mulțime de plante medicinale, alimente, buruieni și buruieni, printre altele. Aparține familiei de plante umbelifere și poate fi găsită adesea în această țară, de exemplu în tufișuri, păduri de foioase și - în necazul grădinarilor - în grădini.

citește și

  • Utilizare Giersch: În bucătărie și medicină naturală
  • Luptați sau mâncați bătrâni măcinați cu cartofi
  • Bătrânul la sol în perioada de glorie

Această plantă anunță primăvara, înflorește vara și îi place să se așeze lângă urzici. Obișnuia să fie apreciată ca plantă medicinală și folosită, printre altele, pentru bolile de inimă și guta. A fost, de asemenea, o sursă valoroasă de hrană în vremuri de foamete.

O plantă medicinală subevaluată

În timp ce în trecut se știa despre puterea adormită în bătrânul de la sol, astăzi se trece pe lângă el orbește și nu știe despre proprietățile sale de vindecare. Giersch (și mai ales frunzele sale) au efecte antiinflamatoare, întăritoare, detoxifiante, deacidifiante, diuretice și antispastice.

Giersch - fie că este proaspăt, uscat sau în ulei, ca tinctură, ca aditiv pentru baie sau ca cataplasmă - puteți utiliza, de exemplu, pentru:

  • Durere de dinţi
  • Tensiune
  • reumatism
  • gută
  • a tusi
  • Adulmeca
  • Arsuri și arsuri solare

Giersch ca mâncare

Giersch poate fi folosit în bucătărie ca legumă și ca plantă de condimente. Este comestibil și amintește de pătrunjel când este crud și spanac când este gătit. Pe lângă faptul că mănânci frunzele, poți mânca și florile și semințele. Semințele au un gust fierbinte, iar florile plăcut dulci.

Frunzele de bătrân pot fi preparate ca spanacul. Sunt potrivite și pentru pestos, sosuri, tocănițe și piureuri. Sunt bogate în vitamine și minerale. Dar, desigur, nu sunt pe gustul tuturor ... Cu toate acestea, dacă doriți să vă răsfățați cu ceva bun și doriți ceva sălbatic să aterizeze pe masă din afară, încercați iarba!

O buruiană dificil de controlat

Dar această plantă sălbatică are și o latură negativă, ceea ce este deosebit de evident pentru cei care apreciază o grădină bine îngrijită, tipic germană. Bătrânul de sol, care poate fi recunoscut prin frunze dințate, din trei părți și o tulpină triunghiulară, formează alergători subterani.

Cu poalele sale, bătrânul de la sol poate coloniza la populații de masă (hemicryptophyte). Chiar dacă este spart, supraviețuiește și continuă să tragă din nou. Prin urmare, lupta împotriva acesteia este o afacere lungă și adesea nervoasă.

sfaturi

Giersch poate fi găsit și sub denumirile Zipperleinskraut, Geißfuß, Podagrakraut și (botanic) Aegopodium podagraria.