Plantarea de caqui - un mic ghid

Arborele de curmale este cultivat ca plantă utilă, dar și ca plantă ornamentală și container. Frunzele sale mari, lucioase devin galben intens spre roșu portocaliu toamna. Fructul de fructe de padure al kakiului mai este numit kaki, prunele chinezești de curmale și kaki japonez. Fructele sunt de culoare galben până la portocaliu și (când sunt pe deplin coapte) foarte suculente și dulci. Când sunt imaturi, conțin taninuri amare. O formă cultivată este fructul sharon din Israel, care este mai mic și nu conține taninuri amare.

citește și

  • Arborele exotic din lemn de trandafir - sfaturi pentru îngrijire
  • Hibernează exotica Yucca rostrata uscată
  • Plantați inima exotică sângerândă în grădină - așa funcționează

Sunt copacii caqui potriviti pentru plantarea in aer liber?

Ca un pom fructifer, persimmonul este cultivat în multe zone tropicale și subtropicale. Copacii nu sunt suficient de rezistenți la îngheț pentru climatul Europei Centrale, dar cultivarea este posibilă și în Germania în regiunile viticole blânde de iarnă. Este recomandat să păstrați caqui în cadă în primii 2-3 ani și să plantați mai întâi plantele mai vechi în grădină.

Ce condiții de amplasament și sol sunt necesare?

Arborii kaki ar trebui să fie cât mai însoriti afară în sezonul cald. Plantele pot face față înghețurilor nocturne ocazionale, atâta timp cât se pot încălzi din nou în timpul zilei. Arborele de curmale din găleată trebuie iernat într-un loc întunecat și fără îngheț. Arborele de kaki se dezvoltă pe solul neutru și, de asemenea, pe solul argilos. Un mic bărbierit de corn (6,39 € la Amazon *) în gaura de plantare va da copacului un început bun.

Multiplicare

Cachiurile pot fi propagate generativ și vegetativ. Aproape nu există semințe în fructe disponibile în magazine, așa că ar trebui să le cumpărați pentru a semăna. Plantele finite, altoite din magazine specializate sunt mai utile pentru randament. Pe internet sunt oferite numeroase soiuri cu rezistență diferită la îngheț și pe baze slabe sau puternice de creștere.

Timp de înflorire și recoltare

Arborele caqui monoic înflorește în mai și iunie. Florile galbene aurii decorative sunt formate din patru sepale; fructul se dezvoltă ulterior din calice. Fructele se coc la sfârșitul toamnei între octombrie și noiembrie pe copacul acum fără frunze.

Sfaturi și trucuri

Planta de curmale poate fi cultivată ca plantă container, pe spalier sau ca jumătate sau trunchi înalt.

n / A