Liliacii - rădăcini adânci sau rădăcini adânci?

Rădăcini adânci sau rădăcini superficiale? Sau chiar ambele?

Nu se poate spune cu exactitate dacă liliacul comun (Syringa vulgaris) aparține rădăcinilor adânci sau superficiale. De fapt, arbustul se răspândește sub pământ, atât sub formă de evantai, cât și aproape de suprafață, precum și în profunzime - în funcție de modul în care este compus solul la locația sa și la ce adâncime sunt nutrienții și apa. Rădăcinile adânci oferă liliacului cu tot ce are nevoie - iar cele în lățime de un metru, în formă de inel oferă o mulțime de alergători prin care se reproduc numeroase soiuri. Apropo: plantele au în general rădăcini atât de adânci pe cât trebuie. Dacă pe suprafață există un strat bogat în nutrienți și bogat în apă, rădăcinile unei plante clasice cu rădăcini adânci nu se extind la metri adânci.

citește și

  • Pentru potpourri sau plicuri parfumate: liliac uscat
  • Este liliac rezistent?
  • Este arțarul o rădăcină superficială sau o rădăcină adâncă?

Important: Respectați întotdeauna standurile de plantare

Deoarece rădăcinile de liliac se răspândesc atât de mult, ar trebui să păstrați în mod absolut distanțele de plantare recomandate nu numai față de plantele vecine, ci și de pereți etc. De obicei, se recomandă alegerea unei distanțe între un metru și un metru și jumătate pentru soiurile viguroase. Gardurile vii liliace pot fi desigur plantate mai dens.

Dezgropați complet liliacii - în caz contrar, o invazie liliacă amenință

Multe tipuri de liliac - nu toate - dezvoltă așa-numiții alergători de rădăcină, care pot apărea la câțiva metri distanță de trunchiul principal. Ar trebui să aveți în vedere acest lucru dacă doriți să îndepărtați un liliac - simpla tăiere a trunchiului duce, de obicei, doar la apariția bruscă a sutelor de lăstari de rădăcină. Din acest motiv, ar trebui să dezgropați întotdeauna rădăcinile cât mai complet posibil. Din același motiv, este logic să atașați o barieră la rădăcină atunci când plantați pentru a controla creșterea liliacului și răspândirea acestuia.

sfaturi

O simplă căptușeală de iaz sau ceva similar nu este suficientă ca barieră împotriva rădăcinilor, deoarece rădăcinile puternice le străpung pur și simplu. În schimb, luați în considerare utilizarea unei bariere rizomale mai stabile.

achomowski