Aplicarea de mulci de scoarță pe patul de flori - argumente pro și contra

Care sunt avantajele și dezavantajele mulcirii cu mulci din scoarță?

De fapt, mulcirea cu mulci din scoarță are atât avantaje, cât și dezavantaje, care nu trebuie lăsate nemenționate. Materialul păstrează umiditatea din sol și previne uscarea prematură în perioadele uscate. Mai mult, mulciul din scoarță reduce apariția buruienilor pe pat, ceea ce, la rândul său, vă economisește multă muncă. Cu toate acestea, acest efect nu trebuie supraestimat, deoarece, ca strat de protecție împotriva buruienilor, ar trebui să aplicați mulci de coajă mult mai groase decât doar trei până la patru centimetri. În plus, mulciul din scoarță este un material organic și, ca atare, putrezește foarte repede - dar elimină din sol substanțele nutritive valoroase, în special azotul. Acestea, la rândul lor, lipsesc din tufișurile înflorite, adesea foarte consumatoare. Nutrienții legați anterior sunt eliberați din nou numai după ce au putrezit complet.

citește și

  • Acoperirea patului de flori cu mulci de scoarță: la asta trebuie să fii atent
  • Creați un pat de flori cu mulci de scoarță - țineți buruienile departe
  • Mulci de scoarță în patul de hortensie

La ce ar trebui să fii atent când aplici mulci de scoarță?

Totuși, acest dezavantaj poate fi compensat prin aplicarea unui îngrășământ adecvat cu eliberare lentă înainte de mulcire și asigurându-se astfel că plantele sunt aprovizionate în mod adecvat. Un strat gros de compost sub materialul de mulci îndeplinește și acest scop, astfel încât nu trebuie să recurgeți neapărat la îngrășăminte minerale. De asemenea, aveți grijă să nu aplicați stratul de mulci de scoarță prea gros: este suficient de trei până la patru centimetri. Pentru ca buruienile să nu aibă nicio șansă, ar trebui să eliminați cu atenție patul în prealabil și, mai presus de toate, să îndepărtați bine buruienile rădăcinii. Apropo, puteți acoperi și cu mulci de scoarță pentru flori de ceapă (care includ multe flori tipice de primăvară); acest strat - dacă nu prea gros - poate fi străpuns primăvara fără probleme.

Alternative la scoarța de mulci

Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să acoperiți patul de flori cu mulci din scoarță. Butașii de gard viu și tăiați, precum și paiul sunt deosebit de adecvați pentru furnizarea de substanțe nutritive. Dacă, pe de altă parte, patul trebuie să fie conceput pentru a fi ușor de întreținut, este recomandabil să creați un pat de pietriș sau piatră.

sfaturi

Iarna, mulciul din scoarță este un mijloc eficient de a acoperi patul și de a proteja rădăcinile plantelor din acesta de îngheț.