Crizanteme pe balcon - Îngrijire adecvată

Selectați o locație potrivită

Întreținerea corectă include, în mod natural, și locația potrivită. Multe crizanteme își deschid mugurii de flori numai când zilele și nopțile au aproximativ aceeași lungime toamna. Aceasta înseamnă că plantele au nevoie de cel puțin patru ore de soare pe zi. Deci, alegeți o locație cât mai strălucitoare posibil, dar fără a expune în mod constant planta la soare. În special, soarele intens de la amiază trebuie evitat. În schimb, locațiile umbrite până la umbrite parțiale sunt ideale - un balcon orientat spre vest sau est ar fi perfect.

citește și

  • Crizanteme iernante pe balcon
  • Crizanteme în ghivece - cum să mențineți în mod corespunzător splendoarea florilor de toamnă
  • Crizanteme - îngrijirea corespunzătoare a plantelor tinere

Udare și fertilizare

Crizantemele se numără printre consumatorii grei. Aceasta înseamnă că planta perenă nu trebuie să se usuce și trebuie, de asemenea, să fie alimentată în mod regulat cu un îngrășământ lichid bun pentru plantele cu flori. Deși compostul este de obicei suficient pentru crizantemele plantate, crizantemele în ghiveci au absolut nevoie de îngrășăminte minerale, disponibile rapid - îngrășământul lichid este ideal în acest scop. Fertilizați planta aproximativ la fiecare două săptămâni în timpul sezonului de creștere. Cu toate acestea, încetați să mai dați cel târziu la sfârșitul lunii august pentru a pregăti crizantemele pentru hibernare.

A tăia

De fapt, crizantema nu trebuie tăiată. Cu toate acestea, inflorescențele ofilite - devin maronii - arată rapid inestetice. În plus, puteți prelungi timpul de înflorire al plantei cu o tăietură - mulți dintre grădinarii de balcon au reușit deja să-și facă crizantemele într-un loc protejat să înflorească în timpul Crăciunului. Prin urmare, este un avantaj să întrerupeți ceea ce s-a estompat imediat. Dar fii atent! Noii muguri se dezvoltă deja sub capetele ofilite, este mai bine să nu le tăiați - altfel următoarea floare va eșua.

Iernarea

Modul în care iernezi crizantemele pe balcon depinde în primul rând de varietate. Nu toate soiurile de crizanteme sunt rezistente. Puteți trece peste iarnă crizanteme rezistente pe balcon cu protecția adecvată. Pentru a face acest lucru, înfășurați jardiniera cu un sac de iută (8,28 EUR la Amazon *) sau o lână și acoperiți suprafața substratului cu ramuri de brad sau molid. Crizantemele care nu sunt rezistente, însă, iernează în condiții reci de casă în interiorul casei.

Sfaturi și trucuri

Crizantemele au nevoie de multă apă, dar nu le place apariția apei. Deci, trebuie să fiți atenți la un drenaj foarte bun cu o plantare a cuvei, care este creată de substrat slab și un dren deschis. Bilele de argilă (20,95 EUR la Amazon *) sau similare cu stratul inferior al vasului permit, de asemenea, excesul de apă pentru irigare să se scurgă repede, astfel încât este necesară o gaură de drenaj în partea inferioară a jardinierei.