Rădăcini de stejar - ar trebui să știi asta

Rădăcinile stejarilor

Imediat după ce a germinat o ghindă, grădinarul poate observa că rădăcinile mici și puternice se dezvoltă la capătul inferior al fructului care se scufundă în jos. Acestea sunt așa-numitele rădăcini de robinet. Pe părțile laterale ale acestor rădăcini se formează alergători mici care arată ca niște fire de păr mici.

citește și

  • Stejarii se găsesc aproape peste tot în lume
  • Cât de mari ajung stejarii?
  • Unde sunt cei mai vechi stejari din Europa?

Rădăcina asigură stejarului cu toți nutrienții și apa necesari. Sistemul radicular al stejarului este atât de puternic încât pătrunde chiar și în straturile de sol compactate.

Rădăcinile mici superioare ating aceleași dimensiuni ca vârful copacului suprateran chiar sub suprafața pământului.

Stejarii sunt rezistente la furtuni

Datorită sistemului lor de rădăcini, stejarii sunt considerați deosebit de rezistenți la furtuni, deoarece rădăcinile lungi ale robinetului cresc adânc de câțiva metri în pământ. Acestea oferă copacului un nivel ridicat de stabilitate.

Arborele nu este dezrădăcinat nici măcar în furtuni puternice. Cel mult, ramurile se rup sau trunchiul se împarte.

Aveți grijă la transplant

Datorită sistemului lor radicular, ar trebui să transplantați stejar numai când sunt încă tineri. De îndată ce copacii au atins o înălțime de doi metri, nu funcționează aproape niciodată.

Acest lucru se datorează faptului că, cu stejarii mai în vârstă, este aproape imposibil să sapi rădăcinile lungi din pământ, nedeteriorate.

Dacă rădăcinile robinetului sunt îndoite sau chiar smulse, acest lucru duce de obicei la moartea copacului.

Sfaturi și trucuri

Datorită rădăcinilor lor lungi, stejarii pot extrage nutrienți și apă din straturi foarte adânci ale pământului. Prin urmare, nu este necesar să fertilizați sau să udați stejari mai în vârstă în grădină.

Ce