Puneți compost pe balcon - așa funcționează

Instrucțiunile de construcție

Un cos de plastic cu o capacitate de 75 de litri este ideal pentru compostarea pe balcon. Găuriți câteva găuri în partea de jos și pe laturi, care nu au mai mult de un centimetru în diametru. Găurile sunt utilizate pentru ventilație și scurgerea apei. Veți avea nevoie de un coaster mare, astfel încât lichidul să nu curgă pe podea.

citește și

  • Construiți-vă un compost din paleți
  • Construirea compostului din piatră - așa se face
  • Structura compostului - astfel obțineți un compost bun

Construiți un cadru robust în jurul coasterului format din patru cărămizi și patru cherestele pătrate care sunt așezate pe pietre. Ar trebui să puteți extrage cu ușurință coasterul dintre cărămizi pentru ao goli. Așezați coșul de plastic pe lemnele pătrate. Această distanță dintre coș și coaster permite aerului să circule.

Căptușiți fundul coșului cu carton, peste care presărați un strat de crenguțe subțiri. Nuiele asigură o ventilație mai bună de dedesubt, în timp ce cartonul prinde material mic din nuiele și conținutul compostului. Închideți coșul cu un capac, astfel încât căldura să fie reținută în interior.

Umpleți compostul corect

Un strat de compost proaspăt alimentează noua abordare cu microorganisme importante care pot începe imediat putrezirea. Puneți deșeurile organice cât mai fin posibil pe compost, deoarece reziduurile mici sunt reciclate mai repede. Asigurați-vă că aveți un amestec bun de reziduuri uscate, umede, fine și grosiere. Un raport de 60 până la 80 la sută din deșeurile umede și 20 până la 40 la sută din componentele uscate este ideal. Resturile din mâncare gătită și carne sunt inadecvate.

Aceste deșeuri biologice ajung pe compost:

  • Coaja de banane, cartofi și ouă
  • Frunze, ace și buruieni
  • Pliculețe de ceai, resturi de pâine și zaț de cafea

Sfaturi despre cum să compostăm corect

La început, coșul de gunoi se umple cu o viteză mare, deoarece biomasa ocupă mult spațiu. Când temperatura exterioară este optimă de 20 de grade Celsius, putrezirea se desfășoară cel mai repede. De îndată ce microorganismele încep să se descompună, conținutul cade. Într-o gospodărie de patru persoane, o tonă poate dura până la nouă luni pentru a se umple complet. După un an puteți transfera conținutul într-un al doilea coș. Ca urmare, substratul este reamenajat și bine ventilat.

Asigurați-vă că compostul nu este nici prea umed, nici prea uscat. Un compost umed tinde să dezvolte un miros, în timp ce microorganismele nu pot lucra într-un substrat uscat. Conținutul de apă este ideal dacă substratul se simte ca un burete stors. Odată ce compostul devine prea umed, puteți adăuga niște carton. Udarea regulată ajută la secetă. Gunoiul de urzici este potrivit pentru aceasta, deoarece promovează și activitatea organismelor.