Cultivați singuri răsaduri de fag - așa funcționează

Cultivați răsaduri de fag singur

Puteți cultiva răsaduri de fag singur. Există trei moduri diferite de a face acest lucru:

  • semănat
  • Butași
  • Mossing

citește și

  • Propagați-vă fagul din semințe de fag
  • Propagați-vă fagii - sfaturi pentru propagare
  • Fagii sunt foarte potriviți ca bonsai

O condiție prealabilă pentru auto-reproducere este prezența unui fag manevrabil pe care cresc faguri sau a unui gard viu de fag din care puteți tăia butași.

Îndepărtarea mușchiului din răsadurile de fag nu este atât de ușoară și este practicată de obicei doar de grădinari experimentați.

Semănați fagi sau răspândiți prin butași

Când crești fag din nuci de fag, primul lucru pe care îl primești este răsadurile de fag, care constau doar dintr-o tulpină mică și două frunze. De preferință, acestea sunt îngrijite în ghivece până când au dezvoltat suficiente frunze și sunt plantate ca răsaduri.

Atenție: semințele de fag germinează numai dacă au trecut printr-o fază rece mai lungă. Acest lucru depășește inhibarea germenilor.

Tăiați butași dintr-un fag nu prea vechi primăvara. Butașii se pun într-o oală sau pe loc în pământ. Au trecut câteva luni până când butașii au putut să încolțească și să fie îngrijiți în continuare ca răsaduri.

Cumpărați răsaduri de fag la grădiniță

Dacă vă grăbiți sau dacă nu puteți obține semințe de fag sau butași, cumpărați răsaduri de fag din magazinele specializate.

Aveți de ales dacă doriți să cumpărați un răsad mai mare pentru un singur copac sau altele mai mici pentru un gard viu. Prețul plantelor de gard viu este mult mai mic decât cel al unui singur copac.

Răsadurile de fag sunt, de asemenea, oferite online. Aici copacii mici sunt adesea destul de ieftini. Cu toate acestea, nu veți primi niciun sfat detaliat și nici o compensație dacă fagul nu crește. Aproape întotdeauna vi se va rambursa prețul pentru răsaduri de fag necultivate la o companie locală specializată.

sfaturi

Practic, din fiecare răsad se poate cultiva un singur fag sau mulți fagi mici pentru un gard viu de fag. Mărimea și răspândirea ulterioară depind exclusiv de tăierea fagului.