Legarea unui copac - Cum să-l protejați de cădere

De ce legarea este atât de importantă

Atâta timp cât rădăcinile nu sunt ferm fixate, arborii tineri trebuie întotdeauna legați. Altfel, în locații slab protejate, vântul, intensificat de mișcările coroanei, ar putea slăbi treptat rădăcinile și le poate rupe din nou și din nou. Legarea previne această slăbire și astfel ajută arborele să crească. De regulă, suportul poate fi îndepărtat după doi-trei ani, prin care conexiunea trebuie întotdeauna adaptată la creșterea portbagajului. În caz contrar, trunchiul poate fi restrâns, ceea ce are nu numai consecințe vizuale neatractive.

citește și

  • Plantarea corectă a unui copac - locație, sol, plante, îngrijire
  • Legați corect un măr
  • Migdal ca un tufiș magnific sau trunchi înalt

Cum să asigurați un copac cu mize

Există mai multe moduri de a asigura un copac cu mize. Este important doar să nu introduceți suporturile după plantare - acest lucru ar putea deteriora grav rădăcinile arborelui tânăr. În schimb, grămezile sunt îngropate direct odată cu plantarea. De asemenea, ar trebui să utilizați corzi groase din materiale naturale pentru fixare. Fibrele de cocos, de exemplu, sunt foarte potrivite.

Atașați copacul la o singură postare

Probabil cea mai simplă metodă este plantarea unui miză - de obicei din lemn sau metal - cu copacul, prin care ajutorul de sprijin ar trebui să fie adâncit în pământ cu un ciocan și ar trebui să ajungă cel puțin până la capătul trunchiului. Buclați cablul din fibră de nucă de cocos în jurul trunchiului și fixați-l în treimea superioară. Când faceți acest lucru, vânturi opt care nu ar trebui să stea prea slab sau prea strâns - copacul și stâlpul nu trebuie să se îndoaie sub presiune, ci trebuie să stea drept. În mod ideal, ar trebui să înfășurați tot pânză de pânză în jurul trunchiului pentru a proteja coaja. Este și mai ușor și mai sigur să folosiți curele speciale pentru copaci din plastic, care sunt atașate cu o cataramă.

Dispozitiv de siguranță în trei puncte pentru copaci mai mari

Dacă arborele care urmează să fie plantat este puțin mai mare, o singură miză nu mai este de multe ori suficientă pentru a-l asigura. În schimb, acum introduceți trei stâlpi în formă de triunghi cu copacul în mijloc în groapa de plantare. Este fixat cu o curea de copac sau o frânghie din fibră de cocos, așa cum este descris în secțiunea de mai sus. Nu uitați să reglați siguranța pe măsură ce pomul crește.

sfaturi

Puteți asigura un tufiș mic cu puțin efort folosind ramuri vechi ca suporturi și ajutoare pentru creștere. Acest suport se sfărâmă de la sine în timp, dar aveți grijă: folosiți numai ramuri rezistente și moarte. Lemnul proaspăt se poate tăia uneori și prinde din nou rădăcini.