Uscarea boletului de castane - așa îl puteți păstra mai mult timp

Curățați și pregătiți bulbii de castan

Boletul de castan este o ciupercă micorizică tipică a molidului, dar de obicei nu apare niciodată unde cresc ciupercile porcini. Datorită mânerului său umed și a cărnii albastre, se poate distinge ușor de „Regele ciupercilor”, precum și de alte boletus. Boletus de castane se găsește adesea în pădurile de conifere și amestecate între iunie și noiembrie, dar trebuie să fii rapid: viermilor, melcilor și altor animale din pădure le place să mănânce această ciupercă. Așadar, luați cu voi doar exemplare crocante, nu prea mâncate și verificați-le și în pădure pentru a nu se deteriora larva - altfel ați putea primi o surpriză urâtă acasă. Ciupercile trebuie curățate cât mai proaspete și pregătite pentru uscare:

 • Tăiați alimentele și alte zone deteriorate.
 • Curățați bine ciupercile cu o perie și o cârpă
 • Pentru a usca anumite ciuperci nu trebuie spălate.
 • Excepție: sunt foarte murdare.
 • Aici le puteți face duș scurt și viguros
 • și apoi se usucă bine.

citește și

 • Cele mai bune 3 moduri de uscare a balsamului de lămâie
 • Uscarea ardeilor iute - cele mai bune metode de utilizat acasă
 • Trei metode de uscare a ciupercilor de unt

Odată ce ciupercile au fost curățate, le puteți tăia în felii subțiri.

Trei metode de uscare a bulbilor de castane

Apoi ciupercile pot fi uscate, pentru care el oferă diverse metode. Numai ciupercile uscate în mod corespunzător pot fi depozitate și pot fi în principiu depozitate pe termen nelimitat. Faceți testul: Dacă discurile de ciuperci pot fi îndoite fără a se rupe, acestea trebuie uscate în continuare.

Uscați la aer boletul de castan

Această metodă nu este recomandată din cauza riscului de mucegai.

Se usucă în cuptor

Pe de altă parte, uscarea în cuptor este mai rapidă și fără pierderi majore: Așezați feliile de ciuperci una lângă alta pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Uscați-le cel puțin cinci ore la temperaturi cuprinse între 50 și maxim 70 ° C. Acest lucru funcționează cel mai bine într-un cuptor cu convecție. Pentru ca umezeala să scape, fixați o lingură de lemn între ușa cuptorului și cuptor.

Uscare într-un cuptor de deshidratare / uscare

Dacă uscați des ciupercile, dar și ierburile, fructele și legumele, merită să cumpărați un deshidratator automat sau un cuptor de uscare.

sfaturi

Nu confundați boletul de castan care crește în pădure cu așa-numitele „capace maronii”. Aceasta este denumirea comercială a icrelor de ciuperci de tipul Roșu-maroniu Giant Trümmling, pe care - spre deosebire de boletul de castan - îl puteți crește și în grădina de acasă.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală