Să faci singur acoperișuri verzi - care sunt costurile?

Acoperișuri verzi extinse versus intensive

În general, sunt definite două tipuri de acoperiș verde, care diferă prin grosimea lor structurală: acoperișul verde extins are o înălțime a stratului de 6 până la 24 cm și acoperișul verde intens începe cu o grosime a stratului de 25 cm și se extinde până la un metru. Acoperișul intensiv verde seamănă cu o grădină pe acoperiș și poate fi plantat și utilizat în mod similar cu o grădină „normală” - chiar și copaci mici pot fi cultivate aici. Acest tip de acoperiș verde este cu greu posibil să vă construiți, mai ales că statica acoperișului trebuie mai întâi examinată pentru a vă asigura că acoperișul poate rezista la o astfel de greutate, și anume câteva sute de kilograme pe metru pătrat (!).

Pentru bricolaj, se pun sub semnul întrebării doar acoperișurile verzi extinse care, după cum sa menționat deja, pot fi achiziționate ieftin în seturi complete.

citește și

  • Faceți singur un acoperiș verde pentru garaj
  • Ecologizarea acoperișului pentru garaj: costul
  • Acoperiș verde pentru carport: cost și tipuri

Ce costă să faci singur un acoperiș verde?

Prețurile pachetelor complete variază puțin. În general, un set de acoperiș verde costă în jur de 40 EUR până la 69 EUR pe metru pătrat . Am compilat prețurile exacte ale diferiților furnizori pentru dvs. în acest articol. Scopul seturilor este similar. Acestea ar trebui să conțină:

  • Folie de protecție sau folie de protecție împotriva rădăcinilor
  • Covorase de drenaj
  • Mat de filtrare
  • Arborii de inspecție
  • Substrat

Majoritatea seturilor conțin, de asemenea, germeni de plante sau semințe, de exemplu din specii de sedum, ierburi de bucătărie sau ierburi de pajiști. În acest articol, vă explicăm ce plante sunt potrivite pentru acoperișurile verzi și la ce ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți.

Cum faci tu singur un acoperiș verde?

A face singur un acoperiș verde cu setul complet este foarte ușor. După curățarea temeinică a acoperișului, așezați straturile individuale unul câte unul. Nimic nu trebuie lipit sau înșurubat. Foliile, plăcile și lâinile individuale sunt pur și simplu așezate una peste alta. Doar anumite suprapuneri și ordinea corectă trebuie respectate. Prin urmare, nu aveți nevoie de unelte speciale pentru așezare, este suficient un cuțit de tăiat bun sau un instrument de tăiere echivalent. Puteți afla cum să vă așezați propriul acoperiș verde pas cu pas în instrucțiunile noastre.

sfaturi

Pentru a economisi timp și muncă, cel mai bine este ca două persoane să instaleze un acoperiș verde. În plus, trebuie asigurată o securitate suficientă!