Fertilizarea Ficus Benjamini - când, cât și cu ce? (Smochin plâns)

Fertilizați bine vara și iarna

Dacă iernarea a decurs fără probleme, smochinul tău plângător va începe noul sezon de creștere în martie / aprilie. După o creștere liniștită în timpul iernii, acum decolează. Fertilizându-vă Benjamini la următoarele intervale, veți acomoda cu pricepere acest ciclu de vegetație:

  • Fertilizați la fiecare 6 săptămâni din octombrie până în februarie
  • Fertilizați la fiecare 2 săptămâni din martie până în septembrie
  • Adăugați un îngrășământ lichid pentru plante verzi în apa de irigație
  • Alternativ, adăugați bățuri de îngrășământ (1,45 € la Amazon *) pe substrat în martie, iunie, septembrie și decembrie
  • Se toarnă apă limpede înainte și după fiecare aplicare de îngrășământ

citește și

  • Ce locație ar dori un Ficus Benjamini?
  • Salvarea lui Ficus benjamini - Așa funcționează planul
  • Ficus benjamini pierde frunze verzi - ce să faci?

Doza optimă a unui îngrășământ lichid este dificilă. Există numeroase îngrășăminte cu frunze pe piață în concentrații variate. Ca măsură de precauție, vă recomandăm să începeți cu jumătate din doză. Dacă apar simptome de deficiență, puteți completa cu ușurință îngrășământul. O supradoză, pe de altă parte, poate fi rar inversată.

Este mai bine să folosiți îngrășăminte speciale în hidroponie

Măsura în care îngrășământul clasic pentru plante verzi este potrivit pentru hidrocentrale este o discuție controversată între grădinarii amatori. Dacă vă cultivați smochinul plâns în cultura apei, vă recomandăm să folosiți un îngrășământ special. Aceste preparate garantează cea mai bună solubilitate în apă, astfel încât substanțele nutritive ale Benjamini să fie disponibile cu precizie.

Fertilizați pe Benjamini ca bonsai - acordați atenție acestui lucru

Ai cedat magiei unui smochin plâns ca un bonsai? Apoi, vă rugăm să luați în considerare faptul că substanțele nutritive sunt consumate mai repede în volumul substratului bine măsurat. Prin urmare, dați un îngrășământ lichid bonsai în fiecare săptămână din martie până în septembrie. Pentru ca substanțele nutritive valoroase să fie perfect procesate, se toarnă înainte și după cu apă moale.

sfaturi

Dacă creșteți un smochin nou plâns din butași, nu se folosește îngrășământ în timpul cultivării. În solul slab, ele oferă tăieturilor mult mai mult efort pentru a-și dezvolta rădăcinile. Numai atunci când s-a dezvoltat un sistem puternic de rădăcini, începe furnizarea de nutrienți conform acestor instrucțiuni.