Smochin - detectează și controlează dăunătorii

Cei mai comuni dăunători ai smochinilor:

  • Molia frunzelor de smochin
  • purici de plantă
  • Insecte solzi
  • Ventuzul de frunze

Molia frunzelor de smochin

În 2006, molia mică a frunzei de smochin a fost văzută pentru prima dată în Kaiserstuhl și a fost găsită pe mulți smochini în ultimii ani. Omizele cu pete galbene-negre se hrănesc cu frunzele smochinului și provoacă daune suprafeței superioare a lobilor individuali ai frunzelor. Pentru protecție și pupație, larva rulează marginile frunzelor smochinului și le protejează cu o pânză de fire de mătase. Pe lângă petele de hrănire, dăunătorul provoacă curburi și decolorarea frunzelor.

citește și

  • Smochinul iubește aceste soluri
  • Transplantați smochinul
  • Cultivarea unui smochin în Germania - este posibil?

Mijloace eficiente

Cu copaci mai mici puteți colecta omizi și pupe și le puteți distruge. Comercianții cu amănuntul specializați au spray-uri adecvate cu ajutorul cărora puteți controla în mod eficient omizi pe copaci mai mari.

purici de plantă

Acarienii păianjen sunt o problemă obișnuită în verile uscate sau în aerul uscat în cartierele de iarnă. Mici arahnide sunt adesea invazive și provoacă daune masive smochinului. Pânzele albe fine se găsesc preferențial pe mugurii frunzelor, în care puteți recunoaște acarienii mici. Animalele se hrănesc cu sucurile din frunze, astfel încât frunza să fie inhibată în creșterea sa. Smochinul infestat varsă deseori multe frunze.

Luptă

Acarienii mor în condiții de umiditate ridicată. Puteți pune o pungă de plastic transparentă peste smochini mici timp de câteva zile, ceea ce creează un climat artificial de seră. În multe cazuri, acest agent blând este suficient pentru infestări ușoare. Pentru a preveni deteriorarea masivă a smochinelor mai mari, tratați-le cu un insecticid adecvat.

Insecte solzi

Insectele solzi apar adesea atunci când iernarea sau fertilizarea excesivă este prea caldă. Animalele mici galbene, albe sau maronii sunt protejate de o cochilie robustă de chitină și suge sucurile de frunze din ramurile și frunzele smochinului. Ele secretă mierea pe care planta poate coloniza și ciuperci dăunătoare.

Activități

Izolați smochinul de la alte plante și colectați bine dăunătorii. Creșteți umiditatea prin pulverizarea regulată a smochinului. Injectați planta de mai multe ori cu o soluție moale și săpun moale. Alternativ, puteți utiliza bețe de protecție a plantelor sau un insecticid adecvat.

Sfaturi și trucuri

Soluția de săpun moale Spirit este un spray ieftin și ecologic cu ajutorul căruia puteți controla în mod eficient multe insecte dăunătoare. Se amestecă o lingură de săpun moale lichid (59,99 € la Amazon *) cu o lingură de alcool și se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare umplută cu un litru de apă. Pulverizați temeinic toate părțile plantei la fiecare câteva zile.

SKb