Propagarea bujorilor japonezi - cum să se înmulțească

Finisare - cum funcționează?

De regulă, bujorii japonezi sunt exemplare rafinate. Pentru a obține o altă plantă cu aceleași caracteristici, este necesar să se utilizeze metoda altoirii. Pentru aceasta aveți nevoie de o bază ca planta mamă și o ramură a plantei. Lăstarul este altoit pe baza sau rădăcinile unui alt bujor de arbust.

citește și

  • Bujorul japonez: Cum să-l tai
  • Această locație face dreptate unei bujori!
  • Cât de rezistentă este de fapt bujorul?

Semințe pentru propagare

Cei care nu apreciază în mod deosebit proprietățile identice își pot răspândi bujorul japonez cu semințe. Cu toate acestea, acesta este un proces destul de lung.

Așa funcționează însămânțarea:

1. Expuneți semințele la o perioadă rece de câteva săptămâni (de exemplu, la frigider).

2. Semănați semințe adânci de 1 cm în pământ.

3. Păstrați substratul umed.

4. Puneți într-un loc cald.

5. Plantați-l într-un loc adecvat de la o dimensiune de 10 cm.

Divizie toamna

Multe bujori japonezi sunt plante perene. Puteți recunoaște acest lucru prin faptul că au între 50 și 60 cm înălțime și se retrag în pământ în toamnă în fiecare an. Dacă aveți o bujoră japoneză care crește ca o plantă perenă, propagarea acesteia este jocul copiilor!

Între octombrie și noiembrie este momentul ideal pentru a împărtăși perena. După tăiere, dezgropați perena și curățați zona rădăcinii, astfel încât să puteți vedea cu ușurință mugurii.

Acum împărțiți piesa rădăcină în câte părți aveți nevoie. Puteți folosi un cuțit sau o pică pentru a face acest lucru. Este important ca fiecare secțiune să aibă cel puțin 3 muguri. Apoi plantați, apă și gata!

sfaturi

Poate dura câțiva ani pentru ca exemplarele nou înmulțite să înflorească pentru prima dată. Asigurați-vă că țineți cont de acest lucru.