Butuc infestat de cocoșe - daune și măsuri

Deteriora

Puteți recunoaște o infestare cu cocoșe de către pânzele albe de ceară, asemănătoare bumbacului, pe care dăunătorii le folosesc pentru a se proteja de prădătorii lor. Animalele ovale, cu lungimea de până la șapte milimetri, cu canelurile transversale caracteristice, se agață în principal de frunzele de buș și aspiră seva bogată în nutrienți. În plus, cocoșii, la fel ca alte fraieri de plante, elimină mierat, care la rândul său atrage ciuperci și duce adesea la transmiterea infecțiilor. Frunzele infestate se îngălbenesc, lăstarii se ofilesc și se ofilesc, iar în caz de infestare severă creșterea întregii plante poate fi inhibată.

citește și

  • Acarienii de pe păianjen - detectare, control, prevenire
  • Dăunători de bușteni: recunoaște puricii și combate-i eficient
  • Recunoașteți și luptați împotriva împușcăturilor care mor pe buș

Mealybugs se multiplică rapid

Mealybugs trebuie să fie luptați repede și din nou și din nou pe măsură ce se înmulțesc rapid. Animalele își depun ouăle, care sunt înconjurate de o cochilie cerată, în sezonul cald. O femelă cocoșă singură produce până la opt generații cu peste 100 de ouă în fiecare an. Acestea sunt extrem de rezistente și pot supraviețui chiar și la temperaturi de până la minus 40 ° C.

Luptă

Verificarea regulată a buștenilor pentru infestarea dăunătorilor este o sarcină importantă și care nu trebuie neglijată oricum și din diverse motive. Puteți colecta animale individuale cu mâna sau tamponați-le cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei de neem sau de rapiță sau în alcool cu ​​un procent ridicat (de exemplu, vodcă). Dacă infestarea este deja mai avansată, se recomandă această procedură:

  • Pulverizați complet plantele cu un preparat pe bază de ulei de neem sau ulei de rapiță.
  • Tuful infestat trebuie înmuiat în așa fel încât agentul să se scurgă din frunze și lăstari.
  • Umbriți bușul, deoarece tratarea acestuia cu ulei într-un loc însorit poate provoca arsuri.
  • Reduceți stocurile puternic infestate, altfel animalele continuă să se întoarcă.
  • În cazul arborilor cu cutii cultivate în ghivece, se recomandă și repotarea în substrat proaspăt.

sfaturi

Dacă descoperiți fire de lână albă pe bușul dvs., acesta ar putea fi, de asemenea, purici de frunze de buș. O caracteristică tipică sunt frunzele îndoite în formă de lingură.