Bambusul are frunze maro - Iată ce poți face în legătură cu asta

Deschideți ochii când cumpărați bambus

Pentru a proteja un bambus de frunzele maro și de boli, ar trebui să acordați atenție proprietăților sale atunci când îl cumpărați. Deoarece multe plante de bambus provin din producția în masă. Aceste plante sunt cultivate în sere cu aer condiționat în condiții ideale de creștere și arată minunat.

citește și

  • Ce trebuie făcut dacă bambusul are frunze galbene
  • SOS! Ce trebuie făcut dacă bambusul se usucă
  • Bambusul pierde frunze - ajutor eficient de urgență

Dacă sunt expuși condițiilor naturale în aer liber, există probleme. Unele plante plâng pierzându-și frunzele sau devenind maronii, sunt deosebit de sensibile la dăunători și boli sau nu cresc.

Plantele de bambus care se înmulțesc prin divizare și care stau afară sunt mult mai întărite în comparație.

Prea mult lucru bun poate provoca, de asemenea, frunze maronii

În unele soiuri de bambus rezistent, unele dintre frunze devin maro până la primăvară. Asta este normal. Deoarece bambusul consumă multă energie în timpul iernii și nu devine din nou verde până în martie.

Bambusul are nevoie de sol proaspăt și substanțe nutritive, mai ales primăvara. Cu toate acestea, nu ar trebui să-l strici cu prea mult imediat. Deoarece acest lucru poate duce la frunze maronii, precum și la moartea plantei. Îngrijire regulată mai bună și creșterea lentă a îngrășămintelor. Dacă bambusul tău aruncă frunze maronii, pur și simplu le îngrămădesc în zona rădăcinii și lasă-le. Deoarece frunzele conțin siliciu, pe care planta îl absoarbe prin rădăcini ca îngrășământ suplimentar.

Alte cauze și îngrijire dacă frunzele devin maronii

Când selectați plantele, luați în considerare condițiile ulterioare ale amplasamentului. Deoarece o locație nepotrivită poate provoca frunze maro sau alte probleme. Ar trebui să fie într-un loc adăpostit, parțial umbrit până la umbros sau, în funcție de tipul de bambus, loc însorit.

Tipurile de bambus pe care le oferim sunt de obicei foarte rezistente. Chiar și atunci când frunzele și tulpinile sunt expuse la vânt rece, planta va răsări din nou. Dacă un bambus nou plantat își transformă brusc frunzele în maro, cauza poate fi un așa-numit șoc vegetal, care poate fi remediat cu multă apă.

Sfaturi și trucuri

Dacă frunzele de bambus devin maro iarna, este posibil să nu fie rezistente.