Identificarea orhideelor ​​- Cum se recunoaște o orhidee nativă

Primul pas: identificați orhideea ca atare

Înainte de a consulta o cheie de identificare, ar trebui să se stabilească fără echivoc că aveți de fapt o orhidee în față. Pentru a face acest lucru, aruncați o privire la flori. O floare de orhidee este compusă din 3 sepale (sepale) ca un cerc exterior al bracteei. Cercul interior al bracteelor ​​este format din 3 petale. O frunză de aceasta formează o buză, trăsătura inconfundabilă a unei flori de orhidee.

citește și

  • Aceste orhidee sunt originare din Germania
  • Orhidee populare și numele lor populare - o prezentare generală
  • Aceste orhidee sunt rezistente - o selecție de orhidee de grădină frumoase

Buza este echipată opțional cu sau fără pinten și este concepută ca un simplu loc de aterizare pentru polenizatori. În orhideele papucii doamnei, buza acționează ca o capcană pentru flori de fierbător pentru albinele și bondarii curioși.

Cum să identificați pas cu pas orhideea papucii unei doamne

Orhideea papucă a doamnei galbene este singura Cypripedium originară din Germania. Oricine merge pe câmp și în pădure cu ochii deschiși poate spera la o întâlnire. Puteți utiliza următoarea cheie de identificare pentru a dezvălui identitatea:

  • Cheie 1 frunziș: plantă cu tulpini complet frunze
  • Cheia 2 forma florii: flori fără pinten
  • Cheia 2a Forma florii: Flori cu buza în formă de pantof
  • Cheia 3 culoarea florii: galben-maro
  • Rezultat: Cypripedium calceolus (papucul doamnei galbene)

Pe de altă parte, dacă ajungeți la concluzia cu cheia 2 că este o floare cu un pinten lung, cheia de identificare se ramifică de aici înainte în direcția altor specii de orhidee, cum ar fi marea Handelwort (Gymnadenia conopsea) cu o pintenie de floare de până la 20 cm lungime.

sfaturi

Cu ajutorul cheii de identificare, ați identificat o orhidee papucă de doamnă magnifică în sălbăticie? Apoi este admisă o fotografie respectivă și detaliată. Deoarece comoara florală este amenințată cu dispariția în Germania, un Cypripedium calceolus este supus conservării naturii. Alegerea sau săparea se pedepsește cu amenzi grele.