Fixarea unei sere fără fundație - este posibil?

Deși fundația simplă este mai puțin de lucru decât cred mulți, betonul complet nu trebuie neapărat să fie turnat pe întreaga suprafață a serii. Mai ales nu dacă se alege acoperirea cu folie mult mai ușoară în locul acoperișului din sticlă. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere: Fixarea serii nu numai că vă asigură că structura dvs. este stabilă pe direcție verticală și nu se scufundă în pământ, ci absoarbe și presiunea laterală de pe pereții casei care este creată de forțele acționate ale vântului. Construirea fără fundație poate duce, prin urmare, cu ușurință la probleme cu sere independente și la scară largă.

citește și

  • Ridicați sera și aliniați-o fără fundație
  • Cum ar trebui să conectați o seră la fundație?
  • Sarcini fundamentale - fundamentul serii

Construcția cadrului pentru substructură

Serele mici cu acoperiș din folie disponibile în magazinele specializate sunt livrate din fabrică cu un cadru în mare parte metalic care trebuie doar să fie conectat împreună sau înșurubat. Cu astfel de seturi, vârfurile de oțel sunt adesea atașate la seră, astfel încât să puteți face fără o fundație. Similar cu cortul, aceste dispozitive de susținere trebuie apoi să fie scufundate cât mai complet posibil în pământ, întrucât altfel ar putea prezenta un risc de rănire, de exemplu pentru copiii care trec. Cu toate acestea, dacă producătorul casei dvs. prefabricate subliniază în documentele de construcție furnizate că fixarea unei sere fără fundație poate duce la probleme statice , ar trebui folosită o mistrie înainte de asamblarea pieselor.

Fixați o seră auto-făcută

Pentru serele mai mici (34,95 EUR la Amazon *) care sunt atașate unei clădiri rezidențiale existente, de exemplu, puteți face fără fundație. Când nu este important să ai un sol solid sub picioare. În astfel de cazuri, grinzile masive din lemn care stau complet pe orizontală pe sol pot fi folosite ca substructură. Din punct de vedere energetic, însă, această construcție ușoară are dezavantaje în ceea ce privește echilibrul termic în casă. Fără o fundație bine sigilată pe seră , pierderea de căldură este în mod corespunzător ridicată , ceea ce, în cazuri extreme, poate afecta creșterea optimă a plantelor sau randamentele culturilor la cultivarea legumelor.

sfaturi

O seră este de obicei de ani de zile, dacă nu chiar de zeci de ani. Dacă clădirea este construită fără fundație, instalarea este mai ieftină și mai rapidă la prima vedere. Dacă, pe de altă parte, reparați sera cu fundații punctiforme simple, pierderea de energie scade pe măsură ce stabilitatea casei crește și plantele se simt considerabil mai bine.