Mesteacăn - rolul tău de rădăcină superficială în grădină

Mesteacăn ca rădăcină superficială - asta înseamnă tipul rădăcinii

Cei cărora le place să facă grădină se vor ocupa în principal de trei tipuri de rădăcini, și anume:

  • Radacini adanci
  • Rădăcina inimii
  • Rădăcină superficială

citește și

  • Propagarea mesteacănului - trei moduri de a-ți obține propriul mesteacăn
  • Când înflorește mesteacanul? Timp de înflorire și fapte interesante
  • Mesteacanul și vârsta sa - așa pot ajunge mesteacănii vechi

Mesteacanii se găsesc la mai mult de 40 de specii, dar toate sunt cu rădăcini superficiale. Acestea își preiau nutrienții în principal prin apa de suprafață care se scurge în sol. Rădăcinile formează un inel în jurul mesteacănului. De aceea ele concurează puternic cu toate plantele din apropiere, care sunt, de asemenea, furnizate de un sistem de rădăcini superficial.

Efecte asupra planificării grădinii

Când plantați un mesteacăn în grădină, ar trebui să acordați cu siguranță atenție tipului său de rădăcină. Pentru că aceste cunoștințe arată cum trebuie să fie locația. Cel mai important lucru este că ar trebui să permiteți suficient spațiu pentru plantele existente. Alternativ, există opțiunea de a planta mesteacăn exclusiv într-un mediu de rădăcini adânci. Aceste două tipuri pot prospera în coexistență pașnică fără concurență.

Pericol de cădere cu rădăcini superficiale

Spre deosebire de mesteacănii cu rădăcini adânci, având rădăcini superficiale, mesteacănii sunt în mod special expuși riscului de vânt și furtuni. Prin urmare, este important să se asigure exemplarele tinere, pe măsură ce cresc cu o miză, dacă este necesar. În general, mediul ar trebui să fie pregătit pentru riscul de cădere, care se realizează cel mai bine cu ajutorul unei planificări bine gândite înainte de a planta mesteacănul. Dacă este posibil, plasați noul mesteacăn departe de parcare, loc de joacă, linii electrice și zone în care oamenii sau obiectele ar putea fi rănite dacă arborele ar cădea.

Dar nu vă faceți griji: condițiile solului ar trebui să fie relativ slabe, astfel încât rădăcinile să nu poată găsi o cală. Dacă mesteacănul trăiește într-o locație adecvată, este de asemenea posibil ca acesta să dezvolte un sistem rădăcină bun ca rădăcină superficială.

De asemenea, puteți preveni deteriorarea îngrozitoare a rădăcinilor de vânt ale rădăcinilor superficiale prin plantarea copacilor prea aproape. Este ușor de văzut că cu cât arborele se poate răspândi mai bine, cu atât este mai mare stabilitatea.