Creați pajiști de vară - locație, sol, însămânțare și îngrijire

Selectarea locației

Practic, florile și ierburile de pajiști se dezvoltă cel mai bine pe soluri destul de sărace, uscate. Solurile grase, bogate în substanțe nutritive, sunt mai degrabă un teren de reproducere pentru plante mai competitive (de exemplu, păpădie, urzici) și ierburi. Dacă solul nu este optim în locația dorită, îl puteți subțire sau adaptați vegetația dorită la sol. Unii expeditori naturali de semințe au amestecuri speciale de semințe pentru pajiști slabe, nisipoase și alte. Cu toate acestea, locația ar trebui să fie cu siguranță însorită.

citește și

  • Paradis pentru fluturi și albine - creați o pajiște săracă
  • Creați și întrețineți pajiște de flori
  • Creați un gard viu de deutzia

Pregătirea solului

Pregătirea solului depinde de modul în care a fost folosit anterior. Este o zonă de pajiște, frunze sau pajiști? Dacă există încă o creștere pe ea, ar trebui să o îndepărtați cu o pică și să o înlocuiți cu un amestec proaspăt de pământ și nisip. De regulă, simpla săpătură nu este suficientă, deoarece rizomii și semințele plantelor nedorite rămân în sol, care în cele din urmă pot apărea din nou. După îndepărtarea cicatricii, dezgropați bine și rupeți bulgări mari de pământ. Apoi nivelați zona cu o greblă și sfărâmați pământul cât mai fin posibil.

Semănat și îngrijire

Dacă se face acest lucru, puteți semăna amestecul de pajiști de flori selectat pe scară largă. Calculați aproximativ cinci până la zece grame de semințe pe metru pătrat de suprafață de pajiște. Greblați cu grijă semințele în pământ cu o greblă, câțiva milimetri fiind suficienți - la urma urmei, majoritatea florilor de luncă sunt germinatoare ușoare. Compactați solul cu o rolă de gazon sau similar și umeziți-l - semințele nu trebuie să se usuce niciodată, altfel vor germina slab. Prima cosire se efectuează la aproximativ zece săptămâni după însămânțare și este folosită în principal pentru distrugerea buruienilor.

Ce flori de vară pot fi semănate?

Tipurile de flori de vară pe care le semănați vor depinde de locația, natura solului, regiunea și preferințele dvs. personale. Florile tipice de luncă includ

  • Yarrow (Achillea millefolium)
  • Campanula patula
  • Marguerite de pajiște (Leucanthemum vulgare)
  • Scabioza porumbelului (Scabiosa columbaria)
  • Trifoi roșu de luncă (Trifolium pratense)

Apropo, plantarea micului zgomot ((Rhinanthus minor)) asigură faptul că ierburile nu se pot răspândi prea mult.

Sfaturi și trucuri

Este mai bine să semeni prea mult decât prea puțină semință, deoarece experiența arată că multe dintre semințe sunt consumate de păsări, alunițe sau șoareci - dacă nu există semințe, nu se poate dezvolta densitatea densă a plantelor și pajiștea ta de vară nu va fi atât de frumoasă pe cât se spera.