Semințele de papaya sunt otrăvitoare? - Ar trebui să știi că!

Efectele toxice ale papaya

De fapt, în jurul cultivării și recoltării papaya există, de asemenea, efecte negative ale anumitor componente ale plantelor și fructelor asupra sănătății umane. Aceasta se referă în primul rând la:

  • polenul
  • semințele necoapte
  • seva lăptoasă care scapă în timpul recoltării

citește și

  • Uscați pulpa și semințele unei papaya
  • Papaya aparține fructului sau legumei?
  • Depozitarea corectă a unei papaya

Seva lăptoasă care scapă atunci când papaya este îndepărtată din copac este otrăvitoare și iritantă pentru piele. În cazul persoanelor alergice și a persoanelor sensibile, polenul unei flori de papaya poate duce uneori la reacții violente. Se spune că semințele de papaya care au fost consumate imature au dus la sterilitate temporară la bărbați în zonele de creștere.

Efectele asupra sănătății consumului de semințe de papaya

Dacă semințele de papaya sunt obținute din fructe complet coapte, consumul este cunoscut în general că are doar efecte pozitive asupra corpului uman și asupra sistemului imunitar. Enzima papaină conținută în semințe este considerată detoxifiantă și benefică pentru metabolism datorită efectelor sale de divizare asupra proteinelor și grăsimilor. De asemenea, studiile au arătat că sunt extrem de eficiente în combaterea paraziților intestinali. În plus, semințele de papaya sunt, de asemenea, interesante din punct de vedere al gustului atunci când sunt folosite sub formă uscată ca condiment fierbinte, cum ar fi piperul.

Uscați și păstrați semințele de papaya

Înainte de uscare, semințele trebuie mai întâi curățate de orice pulpă. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să frecați ușor semințele între foile de prosop de hârtie. Apoi puteți usca semințele pe o foaie de copt în cuptor la aproximativ 50 de grade Celsius timp de două până la trei ore înainte de a le pune într-un recipient etanș pentru depozitare.

Sfaturi și trucuri

Puteți pune semințele uscate de papaya ca piper într-o moară de piper și le macinați cu ea. Pentru efectul de curățare intestinală, aproximativ patru până la cinci semințe ar trebui mestecate de mai multe ori pe zi.

WK