Setarea oscilației în beton - cum să o faci corect

Ramele metalice (419,95 € *) sunt în mare parte foarte ușoare. Așezarea în beton este deosebit de utilă aici. Un leagăn din lemn realizat din robinia, de exemplu, este mult mai greu, dar ar trebui să fiți sigur și aici și cel puțin să ancorați cadrul.

citește și

  • Trebuie așezat un cadru de alpinism în beton?
  • Trebuie ancorat un leagăn?
  • Puteți construi un leagăn de grădină din paleți?

Ce trebuie să iau în considerare atunci când așez betonul?

Nu există reguli speciale pentru amenajarea unui leagăn în propria grădină. În interesul unei bune vecinătăți, totuși, nu ar trebui să așezați neapărat echipamentele de joacă chiar lângă gardul grădinii. Nimeni nu ar vrea să fie urmărit de vecinii care leagănă copii în propria grădină. Când cumpărați dispozitivele, căutați un sigiliu de testare TÜV.

Dacă închiriați un loc, verificați cu proprietarul dacă acesta este de acord să aibă un leagăn în beton. Aceasta poate fi deja considerată o măsură structurală. Un balansoar fixat în beton nu mai este atât de ușor de mutat.

Stabilirea concretă pas cu pas

Mai întâi găsiți un loc potrivit pentru leagăn. Ar trebui să fie cât mai nivelat și suficient de mare pentru a se balansa. În mod ideal, suprafața este suficient de moale încât copiii dvs. nu se pot răni în caz de cădere. Așezați cadrul oscilant asamblat în locația dorită pentru testare. Marcați baza stâlpilor cu nisip fin sau făină.

Pentru a săpa găurile necesare, va trebui să lăsați din nou raftul deoparte. Găurile ar trebui să fie de cel puțin 50 cm adâncime și cu aproximativ 15 cm mai mari decât diametrul stâlpilor. Un pic de pietriș în gaură asigură o mai bună drenare a apei de ploaie. Apoi adăugați betonul mixt conform instrucțiunilor și așezați cadrul balansier în betonul umed.

Cadrul ar trebui să aibă cel puțin 10 cm adâncime în beton, chiar mai bine 20 cm. Mai întâi puteți turna o cantitate mică de beton în găuri și lăsați-l să se usuce înainte de a pune rama oscilantă și de a o umple cu betonul rămas. Dar asigurați-vă că leagănul este echilibrat la final. Balansoarul poate fi utilizat numai atunci când betonul este complet uscat.

Esențialul pe scurt:

  • Întrebați proprietarul la proprietatea închiriată
  • cumpărați doar un cadru oscilant testat
  • Puneți leagănul pe un etaj cât mai plan posibil
  • configurat în mod necesar conform instrucțiunilor
  • Asigurați protecție împotriva căderii pe terenul dur
  • Protecție adecvată împotriva căderii: mulci de coajă, nisip, peluză sau covoare de protecție împotriva căderii
  • Verificați cadrul de leagăn și corzile pentru iarnă și daune de joacă în primăvară

sfaturi

Un leagăn fixat în beton rezistă de obicei chiar și la balansări intense. Cu toate acestea, trebuie să verificați în mod regulat cadrul, inclusiv șuruburile și cablurile.