Fertilizarea palmierului interior - când, cu ce și cât?

De exemplu, yucca este un crin de palmier și aparține familiei de sparanghel. Dragonul nu este doar o singură plantă, ci chiar își formează propriul gen cu aproximativ 50 de specii diferite. Cel mai cunoscut este Arborele Dragonului Canarian. Diferitele genuri, dintre care unele au țări de origine și preferințe climatice foarte diferite, explică, de asemenea, necesitățile de nutrienți adesea foarte diferite.

citește și

  • Cum să vă fertilizați corect weigela - sfaturi și trucuri
  • Cum să vă fertilizați în mod corespunzător holly - sfaturi și trucuri
  • Cum să vă fertilizați în mod corespunzător clivia - sfaturi și trucuri

De cât de îngrășământ are nevoie palma mea interioară?

Multe palme de interior sunt destul de ușor de îngrijit și frugale. Ai nevoie doar de îngrășăminte în faza de creștere. Fertilizarea aproximativ la fiecare două până la patru săptămâni este de obicei suficientă. Proaspăt repozitat, nu ar trebui să-i dați palmelor îngrășăminte timp de câteva săptămâni, solul proaspăt din ghiveci conține substanțe nutritive suficiente.

Prea mult îngrășământ este adesea mai dăunător palmierilor decât prea puțin îngrășământ. Cu cât palma ta crește mai lent, cu atât va avea nevoie de mai puțin îngrășământ. Dacă fertilizați prea mult, palma dvs. poate avea frunze galbene.

Udarea corectă este, de asemenea, importantă

Ar trebui să udați întotdeauna o palmă de yucca atunci când stratul superior al solului s-a uscat ușor. Este similar cu palma de cânepă, și aici solul este lăsat să se usuce ușor. Palma de nucă de cocos are nevoie de multă apă cel puțin primăvara și toamna, la fel ca palma de munte. Cu toate acestea, este esențial să evitați înmuierea cu fiecare palmier.

Umiditatea necesară este cel puțin la fel de importantă ca alimentarea cu apă și fertilizarea corecte. Aceasta ar trebui să fie între 70 și 80 la sută pentru nuca de cocos. Din când în când, pulverizați-vă palma cu apă fără var sau puneți un umidificator lângă palmă.

Esențialul pe scurt:

  • Fertilizați o dată sau de două ori pe lună în faza de creștere
  • Adăugați îngrășământ lichid disponibil în comerț în apa de irigație
  • apă suficient, cel târziu când solul se usucă
  • Evitați apariția apei

sfaturi

Este mai bine să fertilizați cu atenție și în cantități mici decât prea mult.