Construiți tu însăși o seră din Plexiglas - o idee bună?

În primul rând: prejudecățile comune că sticla este doar sticlă și că este mult superioară unei „case din plastic”, nu în ultimul rând din cauza esteticii sale, sunt puțin premature. Cel mai bun exemplu este horticultura comercială, unde Plexiglas a fost favoritul incontestabil printre materialele de acoperiș de zeci de ani, mai ales când vine vorba de cultivarea legumelor. Am dori să oferim cititorilor noștri câteva fapte interesante pentru a explica de ce este așa.

citește și

  • Construiește-ți singur o mini-seră: există spațiu pentru o mică seră peste tot!
  • Construirea personală a unei sere asigură autonomia
  • Deci, puteți construi singur un sistem de irigare pentru seră

Plantele adoră serele din plexiglas

Calitatea luminii, care poate fi acum analizată foarte fiabil cu echipamentele de testare de laborator, este aproape complet identică cu cea a luminii naturale, iar Plexiglas este singurul material cu permeabilitate ultravioletă completă . Numai acest lucru determină plantele să-și dezvolte mai bine aromele și culorile caracteristice, asigură o înflorire optimă și reduce nevoia de îngrășăminte sub formă de nitrați, ceea ce este deosebit de avantajos pentru cultivarea legumelor. Și apoi există valoarea UG:

Transmitanța termică - măsură a tuturor lucrurilor din construcția serelor

Vă amintiți prezentarea noastră generală a parametrilor tehnici ai anumitor materiale relevante în construcția de sere? În caz contrar, comparați valoarea UG (de 2,5) atunci când construiți singuri o seră din Plexiglas cu prezentarea generală a materialelor publicate. Datorită calității sale ridicate și rezistenței dovedite la îmbătrânire, sticla din plastic este, de asemenea, foarte populară în industria auto și aeronave. Producătorii de sere prefabricate oferă produselor lor o garanție de până la 30 de ani, de exemplu împotriva îngălbenirii.

Sera cu plexiglas, stabilă și izolatoare termic

Dacă construiți singură o seră din Plexiglas, nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la rezistența la grindină. Deși grindina de mărimea unei mingi de tenis de masă nu va fi cu siguranță fără daune locale, o casă de sticlă și culturile sale cultivate ar fi distruse în totalitate în astfel de cazuri. Soldul costurilor energetice pentru încălzirea serelor din plexiglas arată în mod similar pozitiv . Calculele au arătat că echilibrul energetic al foilor cu pereți dubli cu grosimea de 16 mm este cu 40% mai mic decât cel al unei sere cu vitrare simplă. Ca să nu mai vorbim de beneficiile pentru mediu în ceea ce privește durabilitatea dorită.

Astfel, pe partea pozitivă a unei acoperișuri din plexiglas pentru sere: (34,95 € la Amazon *)

  • valori ridicate de transmitere a luminii și UV;
  • rezistență excelentă la îmbătrânire;
  • rezistent la rupere în caz de grindină sau cădere de roci;
  • valori bune ale izolației termice cu un echilibru energetic pozitiv;

sfaturi

Dacă sera dvs. este construită chiar din Plexiglas, cel mai bine este să le alegeți pe cele cu un strat special atunci când achiziționați panourile, care contracarează formarea apei care picură în interior și îmbunătățesc semnificativ condițiile climatice ale plantelor.