Fertilizarea peluzelor cu compost - modul de utilizare corectă

Nutrienți pentru ierburi și organisme din sol

Cositul regulat al gazonului elimină în mod constant nutrienții din sol. Ierburile trebuie să atragă în mod repetat substanțe nutritive din substrat, astfel încât să poată crește din nou. Ai nevoie de fosfor, azot, magneziu, potasiu și calciu. Oligoelemente precum cuprul și manganul, precum și fierul și borul sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă a plantelor. Un substrat de compost bine descompus poate furniza substanțele nutritive. Furnizează un îngrășământ organic și în același timp îmbunătățește calitatea solului.

citește și

  • Fertilizarea plantelor cu compost - ce ar trebui luat în considerare?
  • Structura compostului - astfel obțineți un compost bun
  • Compost cu mucegai - de ce compostul este mucegăit?

Multe organisme din sol se hrănesc cu componentele plantei din compost. Activitatea lor asigură faptul că substanțele nutritive sunt puse la dispoziția plantelor. Slăbesc solul și asigură o ventilație optimă. Organismele solului au o influență asupra capacității de reținere a apei în substrat. Pe scurt, ele sunt utilizate pentru îngrijirea gazonului și ar trebui susținute prin fertilizarea gazonului.

Timpul fertilizării

Fertilizați gazonul în martie sau aprilie pentru a susține vitalitatea ierburilor. Compostul promovează rezistența gazonului și se asigură că acesta strălucește într-un verde luxuriant. Solul compost este ideal pentru fertilizarea intermediară în lunile de vară. Dacă fertilizați gazonul cu compost în octombrie, vă asigurați o cantitate de potasiu și fosfor. În acest timp, plantele folosesc substanțele nutritive pentru creșterea rădăcinilor și dezvoltarea alergătorilor.

Sfaturi despre fertilizarea corectă

Presărați compostul pe gazon într-un strat subțire. Lucrați cu atenție substratul în covorul de iarbă, astfel încât nutrienții să devină mai buni în sol. Asigurați-vă că gazonul este udat bine. Acest lucru asigură că compostul se amestecă cu solul. Organismele solului absorb compostul, astfel încât după două zile nu mai puteți vedea nimic.

Ce face un îngrășământ bun pentru compost:

  • fără părți de plante putrede
  • structura fina a firimiturilor
  • umiditate suficientă

Utilizați numai substrat de compost bine descompus pentru fertilizarea gazonului. O găleată umplută de zece litri este suficientă pentru o suprafață de zece metri pătrați. Puteți reduce cantitatea fertilizând gazonul de mai multe ori pe an.