Orhideea capătă frunze brune - care poate fi motivul?

Cauza # 1: arsuri solare

Fereastra sudică este interzisă pentru orhidee. Aici florile pădurii tropicale exotice intră sub lumina directă a soarelui vara la prânz. Consecințele sunt fatale, deoarece frunzele devin maronii și mor. Prin urmare, alegeți o locație la fereastra de vest sau de est, unde plantele sensibile se pot bucura de soare ușor dimineața sau seara.

citește și

  • Când orhideea Vanda pierde frunzele - Cele mai frecvente 4 cauze
  • Diffenbachia devine frunze maro - cauze și remedii
  • Zamioculcas are frunze maro - cauze și contramăsuri

Cauza nr. 2: blocarea apei

Dorința de umiditate ridicată nu implică faptul că orhideele ar trebui udate frecvent și abundent. De fapt, epifitele preferă un substrat ușor umed care se usucă bine între timp. Frunzele devin maronii când o orhidee suferă de picioare umede. Cum să preveniți daunele:

  • Dacă rădăcinile aeriene se simt uscate, scufundați întreaga zonă a rădăcinii în apă
  • Lasa apa sa se scurga bine si abia apoi pune-o in jardiniera

În plus, pulverizați regulat o orhidee cu o ceață blândă de apă caldă, fără var. Includeți rădăcinile aeriene, deoarece în sălbăticie, plantele epifite absorb astfel umezeala din aer.

sfaturi

Nu tăiați doar frunzele maronii. Atâta timp cât este încă verde în unele zone, o frunză aduce cel puțin o contribuție rudimentară la aprovizionarea cu bulbi, lăstari, muguri și flori. Doar atunci când o frunză de orhidee a murit complet, aceasta este în mod ideal smulsă, răsucită sau tăiată cu un bisturiu dezinfectat.