Repotarea palmierului - Cum să o faci corect

Devine repede prea strâns pentru palmă

Uneori, iubitorul de plante observă doar atunci când fisurile din vasul de lut arată că este timpul să ne repopulăm. Palmele dezvoltă un sistem radicular foarte puternic, care este destul de capabil să explodeze vasul. Într-o oală cu o fisură, substratul se usucă mult prea repede. Dacă rădăcina principală înfundă orificiul de drenaj, apa nu se mai poate scurge și înfundarea, la care planta reacționează foarte sensibil, amenință.

citește și

  • Hibernează palmieri într-o oală - așa funcționează
  • Sunt palmele otrăvitoare pentru oameni sau animale?
  • Cerințele de localizare ale palmierilor

Timpul potrivit

Cel mai bun moment pentru transplant este la începutul sezonului de vegetație în primăvară. Lunile din martie până în mai sunt ideale. Dacă ghiveciul se dovedește a fi prea mic în cursul anului, poate fi repoplat și vara.

Punerea în palmă

Udați bine palma înainte de a o mișca, astfel încât bila de rădăcină să nu se destrame. Apoi procedați după cum urmează:

  • Îndepărtați vechea oală foarte atent pentru a nu deteriora rădăcinile. Palmele sunt foarte sensibile la acest lucru.
  • Dacă nu poate fi scos, este mai bine să-l spargeți sau să-l tăiați pentru a proteja rădăcinile.
  • Îndepărtați cu atenție substratul folosit.
  • Tăiați părțile rădăcinii moarte cu un cuțit ascuțit. Acest lucru se aplică și spiralei rădăcinilor de pe fundul vasului, care poate fi găsită destul de des la exemplarele cu creștere puternică.

Pentru a preveni creșterea prea rapidă, noul plantator nu ar trebui să fie prea mare. Este ideală o oală sau o găleată înaltă din lut care este cu cel mult două dimensiuni mai mare.

Substratul

Ce palmieri din sol preferă depinde de regiunea în care cresc inițial. Palmierii iubitori de căldură sunt așezați într-un amestec de erică și sol cu ​​frunze, cu o cantitate mică de turbă, nisip de râu și argilă. Palmele care prosperă în zone mai reci necesită un amestec de sol vegetal, puțină erică și mult nisip moale.

Acordați atenție drenajului bun

Palmele sunt foarte sensibile la înmuiere. Prin urmare, este esențial ca noua oală să aibă găuri de drenaj suficient de mari. Acestea sunt acoperite cu bucăți de ghiveci, astfel încât substratul să nu le înfunde.

Apoi umpleți un strat de drenaj din lut expandat (17,50 € la Amazon *) în recipient. Acest lucru nu numai că stochează o cantitate mică de apă, dar asigură și scurgerea rapidă a excesului de apă.

Introduceți palma

Puneți un strat subțire de substrat deasupra și așezați mingea de rădăcină de palmier pe ea. Umpleți cu sol, apăsați bine și apă.

sfaturi

Mașinile de plantat mari sunt greu de transportat. Aceasta este o experiență dureroasă nu numai pentru pasionații de grădină, ci și comerțul se luptă cu acest fapt. Multe palmieri sunt, prin urmare, vândute în ghivece prea mici. Vă rugăm să verificați întotdeauna cât de mult substrat are disponibilă noua achiziție. Este adesea necesar să mutați cultura imediat după ce ați cumpărat-o.