Oleander - recunoaște și combate dăunătorii

Afide

Afidele pot fi găsite pe aproape fiecare plantă. Există doar câteva plante care evită aceste insecte care suge sucul. Creaturile verzi, negre sau galbene stau exclusiv pe părțile moi ale oleandrului, adică în principal pe inflorescențe și pe lăstarii tineri. Acestea dăunează plantei nu numai prin aspirarea sevei, ci și prin secreția lor excretorie, care are un conținut ridicat de zahăr, cunoscut sub numele de miere. La rândul lor, aceste excreții dulci atrag furnicile, dar servesc în principal ca sursă de hrană pentru ciupercile dezghețate de funingine.

citește și

  • Schefflera: Ce dăunători pot apărea?
  • Dăunători care pot apărea pe tisa
  • Cele mai frecvente dăunători de pe pomul fructifer - și ce poți face în privința lor

Ce ajută împotriva afidelor

Împotriva afidelor, dușul oleanderului cu un jet ascuțit de apă ajută. De asemenea, apa amestecată cu câteva stropi de detergent funcționează foarte bine. Dacă infestarea este severă, se recomandă utilizarea unui insecticid adecvat.

purici de plantă

La fel ca afidele, acarienii nu sunt deosebit de pretențioși la culturile alimentare. Animalele mici adoră în special oleandrii, motiv pentru care infestarea cu acarieni păianjen este foarte frecventă pe acești arbuști. De regulă, infestarea este deja foarte puternică atunci când semnele sunt deja vizibile cu ochiul liber: Apoi puteți vedea pânze fine, asemănătoare pânzei de păianjen pe plantă, iar frunzele, în special, devin argintii. Acarienii păianjen apar doar atunci când vremea este caldă și uscată.

Ce ajută împotriva acarienilor

Un nivel ridicat de umiditate ajută foarte bine împotriva acarienilor păianjen, motiv pentru care oleanderul nu trebuie umezit doar din când în când cu ajutorul unei sticle de pulverizare, nu numai dacă a avut loc deja infestarea, ci și pentru prevenire. Remediile pe bază de ulei de rapiță disponibile în magazinele specializate sunt, de asemenea, foarte eficiente, prin care ar trebui să tratați în primul rând partea inferioară a frunzelor și să repetați procedura la fiecare câteva zile.

Scară și cochilii

Insectele de culoare maro sau neagră sunt, de asemenea, destul de frecvente la oleandri. Acestea sunt, de asemenea, insecte care suge sucul și care elimină o secreție dulce-lipicioasă. La rândul lor, aceste excreții atrag atât furnicile, cât și mucegaiul de funingine. Pe de altă parte, o infestare cu cocoși este destul de rară, dar nu puțin probabilă. Acești păduchi de plante pot fi recunoscuți de scuturile albe și pufoase.

Ce ajută împotriva insectelor de scară și a cocoșilor

Păduchii de plante sunt destul de încăpățânați, dar pot fi îndepărtați cu săpun moale (59,99 € la Amazon *). Cu toate acestea, îndepărtarea mecanică este foarte obositoare, în special în cazul oleandrilor mai mari. În cazul unei infestări puternice, în multe cazuri doar o tăiere puternică va ajuta.

sfaturi

Preveniți infestarea cu dăunători prin pulverizarea oleanderului în mod regulat și astfel asigurând o umiditate crescută.