Cultivând nalba ceașcă de câțiva ani - așa că revine în fiecare an

Nalba nu este rezistentă

Nalba este originară din Marea Mediterană și nu este rezistentă. Cu toate acestea, înflorirea recurentă într-o singură locație, fără îngrijiri suplimentare, îi face pe unii grădinari să suspecteze că această floare destul de înflorită iernează în sol și, prin urmare, crește adesea din nou în aceeași locație. În realitate, nalba ceașcă produce un număr mare de semințe după înflorire, care în cele din urmă cad pe pământ și apoi încolțesc plante noi în anul următor. Acest lucru face de fapt să arate ca nalba ceașcă anuală este un arbust peren.

citește și

  • Ce tipuri de nalba ar trebui să iernăm?
  • Prostii sau Adevăr: nalba este otrăvitoare?
  • Tăierea nalbei: cum să o faci bine!

Cupa malva se însămânțează în mod fiabil

Dacă doriți să vă cultivați nalba ceașcă în fiecare an în grădină, nu trebuie să faceți altceva. Atâta timp cât locația selectată nu este utilizată de alte plante viguroase, nalba se va semăna în mod constant în mod fiabil. Cu toate acestea, se poate întâmpla, de asemenea, ca nalba ceașcă să se răspândească treptat din ce în ce mai mult într-o grădină datorită răspândirii cu vântul și diferite animale. Această răspândire este foarte lipsită de probleme în comparație cu alte plante, deoarece plantele tinere ale nalbei pot fi recunoscute și îndepărtate foarte ușor în locații nepotrivite.

Semănați nalba cupei într-un mod controlat

Dacă doriți să păstrați ferm sceptrul peste designul grădinii, puteți controla singur înmulțirea și răspândirea nalbei. Tot ce trebuie să faceți este:

  • Alegeți cu atenție capsulele de semințe în timp util înainte de a fi coapte
  • depozitați semințele într-un loc uscat și întunecat
  • semănați nalba în locul dorit din aprilie până la începutul lunii iunie

Asigurați-vă că recoltați păstăile de semințe ale nalbei de ceașcă numai pe timp uscat, deoarece semințele se pot mucegai în timpul depozitării.

sfaturi

Din păcate, nalba este atacată relativ des de boli precum rugina nalbii sau ciupercile solului. Cea mai bună măsură într-un astfel de caz este schimbarea pur și simplu a locației pentru cultivarea nalbei de ceașcă.