Fenicul înghețat - Cum să-l pregătiți corect

Fenicul și utilizările sale

Diferitele părți ale plantei de fenicul sunt folosite într-o varietate de moduri: Ca plantă medicinală și remediu casnic, feniculul este cunoscut de mulți sub formă de ceai de fenicul, care ajută împotriva durerilor abdominale și indigestiei, de exemplu. Aceasta se prepară din semințe de fenicul. Verdele de fenicul este deosebit de popular ca condiment în bucătăria mediteraneană. Becul cu fenicul bogat în vitamine are un gust bun atât crud, cât și gătit, de exemplu în tocană sau caserole.

citește și

  • Pasta fierbinte mereu proaspătă: înghețați ardeii iute
  • Feniculul ca ingredient alimentar sănătos pentru câini
  • Fenicul are cel mai bun gust ca o legumă proaspătă a sezonului

Pregătiți feniculul pentru congelare și puneți-l la frigider

Când congelați fenicul, aveți de ales dacă doriți să-l puneți crud sau albit în congelator. Albirea are avantajul că prelungește durata de valabilitate a feniculului, îl menține vizual mai atractiv și ajută la menținerea aromei și a conținutului său de vitamine. Dacă trebuie să mergi repede, nu este nimic în neregulă cu înghețarea feniculului crud. Ar trebui să congelați verdele de fenicul separat și numai nefiert.

  1. Pregătiți feniculul tăind verdele de fenicul, îndepărtând orice frunze deteriorate și tăind sau tăiate cubuletele. Forma depinde de utilizarea ulterioară.
  2. Opțional: Puneți becul de fenicul pregătit în apă sărată clocotită și lăsați-l timp de trei minute.
  3. Albirea este urmată de o baie scurtă în apă cu gheață pentru a întrerupe procesul de gătit.
  4. Pregătiți pungi pentru congelator sau cutii sigure pentru congelator cu capace și etichetați-le cu data congelării și conținutul.
  5. Puneți feniculul crud sau albit și feniculul crud, în recipientele pentru congelator, presați aerul din pungile pentru congelator și sigilați-le cu atenție.
  6. Acum feniculul ambalat intră în congelatorul *** la -18 ° C.

Decongelați și procesați feniculul

Dacă doriți să folosiți feniculul congelat ca hrană crudă, puneți-l în punga de congelator nedeschisă sau în cutia de congelare din frigider cu o seară înainte. Acest lucru îi permite să se dezghețe încet și ușor, fără a deveni excesiv de lax.

Feniculul care trebuie gătit este cel mai bine plasat congelat în cratiță, caserolă sau tigaie. Dacă îl dezghețați în prealabil, se poate obține ușor în timp ce gătiți. De asemenea, puteți tăia verde feniculul cu un cuțit când este înghețat și îl puteți adăuga în vasul aproape gătit complet pentru a-l condimenta.

Ar trebui să vă consumați feniculul înghețat cel târziu după douăsprezece luni. Cu cât este mai proaspăt, cu atât este mai gustos și mai bogat în vitamine, feniculul înghețat este.