Desenați-vă singur - așa poate face chiar și începătorul

Metode pentru a te dezvolta

Nu aveți nevoie de degete verzi sau de cunoștințe de specialitate pentru a vă dezvolta. Arbustul este atât de ușor de propagat încât cu greu aveți probleme cu el, chiar și ca începător. Trebuie doar să ai răbdare. Există suficiente butași pe care îi puteți folosi ca butași sau butași atunci când tăiați.

citește și

  • Desenează-ți propriul filet - așa funcționează!
  • Propagate privet - Propagarea este atât de ușoară!
  • Când poți să transplantezi liget?

Există trei metode de preparare a berii:

  • Tăiați butași
  • Așezați butași
  • Lăstari inferiori

Propagarea din semințe este, desigur, teoretic posibilă. Cu toate acestea, acest lucru necesită multă răbdare și consumă mult mai mult timp decât alte metode.

Trageți-vă de la butași

Butașii de ligru se înrădăcinează foarte repede. Utilizați lăstari care au o lungime de cel puțin 8 centimetri. Scurtați-le în partea de sus și scoateți frunzele inferioare.

Acum nu trebuie decât să puneți butașii în vase pregătite sau în locația dorită. Nu uitați să udați bine butașii. Puteți spune că înrădăcinarea a avut succes cu noile frunze și lăstari.

Propagați ligetul din butași

Dacă tăiați puternic un lustru, veți ajunge la o mulțime de butași. Sunt deja lignificate în partea de jos.

Capaceți aceste lăstari în partea de sus, apoi fixați-le în poziție. Se toarnă suficient.

Liget coborât

Pentru coborâre, utilizați lăstari lungi pe care îi puteți îndoi pe sol. Scor ușor și acoperă scorul cu sol. Vârful lăstarului trebuie să arate în continuare din pământ.

Dacă apar lăstari noi în partea de sus, puteți separa puietul, dezgropați-l cu grijă și transplantați-l în locația dorită.

sfaturi

Singura grijă pe care nu ar trebui să o neglijați cu privetul, mai ales la început, este tăierea. Privet este tăiat inițial de trei ori pe an, iar mai târziu de două ori. Abia atunci veți obține un arbust compact sau o gard viu dens.