Uscarea lemnului - așa se face

Recoltează lemnul la momentul potrivit

Dacă doriți să uscați sau să înghețați o cantitate de lemn, trebuie să acordați atenție momentului potrivit pentru recoltare. În principiu, lemnul poate fi folosit pe tot parcursul sezonului, dar cantitatea de cumarină conținută în frunze crește din perioada de înflorire din aprilie și mai. Deoarece acest lucru nu este numai responsabil pentru gustul tipic al lemnului, dar poate provoca leziuni hepatice dacă este supradozat, doza de lemn aruncată ulterior ar trebui să fie extrem de economică.

citește și

  • Woodruff se propagă și se recoltează singur
  • Woodruff când se recoltează și se prelucrează?
  • Recoltează lemnul și folosește-l în stare proaspătă sau conservată

Diferitele tipuri de uscare

Pentru recoltare și prelucrarea ulterioară a lemnului, s-a dovedit util să legați întotdeauna câteva tulpini tăiate într-un pachet. Apoi puteți usca tulpinile și frunzele în diferite moduri:

  • Atârnat cu susul în jos într-un loc bine ventilat
  • în cuptor la maximum 40 de grade Celsius cu ușa cuptorului ușor deschisă
  • într-un deshidratator special

Când vă uscați în cuptor și în deshidratator, ar trebui să smulgeți frunzele de pe tulpini, deoarece buchetele legate din lemn pot fi lipite împreună și nu se usucă uniform. Cu toate acestea, pentru ca lemnul uscat să nu-și piardă gustul intens, nu trebuie să îl uscați prea mult timp. Când sunt uscate în mod corespunzător, frunzele au încă o culoare verde delicată și pot fi păstrate în borcane sau cutii cu șurub până când sunt utilizate.

Îmbunătățirea gustului la uscare

Spre deosebire de multe alte ierburi, lemnul nu are cel mai mare gust și miros intens. Ca efect secundar al conservării, cumarina conținută este descompusă dacă lăsați lemnul să se ofilească timp de cel puțin câteva ore înainte de a-l folosi pentru arborele, orezul sau siropul. Dacă nu aveți timp pentru a face acest lucru, puteți, de asemenea, să puneți lemnul într-un congelator pentru o perioadă scurtă de timp. Congelarea pe scurt a frunzelor are același efect și face gustul și mai intens.

Sfaturi și trucuri

Când este agățat într-un loc uscat din casă, lemnul își dă mirosul plăcut timp de cel puțin câteva săptămâni. Agitați puțin buchetele agățate din când în când, astfel încât toate zonele să fie la fel de bine ventilate și să se poată usca uniform.

WK

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală