Semănatul Hokkaido - preferați sau semănatul direct?

Ceea ce are mai mult sens: semănatul direct sau avansul?

Experții susțin această întrebare. Unii cred că plantele însămânțate direct sunt mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente decât cele care au fost cultivate mai devreme, în timp ce alții cred că plantele cultivate anterior dau roade mai repede. Nu este ușor să răspunzi cine are dreptate - trebuie să încerci singur. Pentru că metoda care are mai mult succes depinde mai ales de natura solului și de condițiile climatice locale. În regiunile nordului Germaniei, de exemplu, este de obicei mai logic să preferați plantele, în timp ce semănatul direct arată rezultate mai bune în sudul Germaniei.

citește și

  • Dovleacul Hokkaido aduce culoare toamnei
  • Dovleacul Hokkaido este, de asemenea, foarte sănătos pentru câini
  • Dovleacul colorat Hokkaido: tipurile

Semănați Hokkaido direct în aer liber

Pentru a semăna semințele de Hokkaido direct în aer liber, primul lucru de făcut este să sapăm, să slăbim și să fertilizăm bine solul. Cel mai bine este să introduceți gunoi de grajd în sol toamna înainte de însămânțarea planificată - aceasta are apoi destul timp să putrezească până în primăvară și astfel să îmbogățească solul cu azot. Două-trei sâmburi sunt așezate într-o mică adâncime de aproximativ un centimetru adâncime și acoperite slab cu substrat. Păstrați întotdeauna patul umed, dar nu umed. Veți vedea primele sfaturi delicate după aproximativ una până la două săptămâni, cu condiția să fie suficient de cald. Dacă au apărut mai multe boabe de semințe pentru fiecare gaură de semințe, trebuie să eliminați surplusul de plante cât mai repede posibil.

Prefer Hokkaido

Hokkaido poate fi adus pe pervazul de acasă de la jumătatea până la sfârșitul lunii martie. Pentru a face acest lucru, puneți una sau două semințe pe ghiveci în sol adecvat, unde semințele ar trebui să aibă o adâncime de aproximativ unu până la doi centimetri și să fie acoperite cu sol. Pulverizați solul cu apă caldă, veche și acoperiți oala cu folie alimentară. Oala ar trebui să fie într-un loc cald și însorit. Plantele vor germina în decurs de una până la două săptămâni și vor crește foarte repede. De la mijlocul lunii mai, plantele puternice de dovleac pot intra în cele din urmă pe câmp.

Ai nevoie de asta pentru a-ți crește plantele de dovleac

  • seminte de dovleac
  • mai multe ghivece de plante
  • Cultivarea solului sau substrat bogat în nutrienți
  • Pulverizați sticla cu apă
  • Folie alimentară și bandă elastică

Sfaturi și trucuri

Dovleacul se potrivește bine cu ceapa de primăvară, ceapa vegetală, salata verde, porumbul și fasolea. Pe de altă parte, este mai puțin logic să socializați cu alte tipuri de dovleac, în special cu dovleci ornamentali. Dovlecii sunt polenizați încrucișat, iar dovlecii Hokkaido fertilizați cu dovleci decorativi necomestibili sunt de asemenea necomestibili.