Frezarea solului din grădină - așa se face

Diferite modele

Clasa de grădină clasică (113,85 € la Amazon *) pentru grădina hobby este echipată cu stele rotative. Acest lucru împarte solul în bulgări mari. Este acționat manual, care poate fi obositor și consumator de timp, în funcție de dimensiunea zonei de măcinat. Este una dintre cele mai mici și mai accesibile mașini de frezat.

citește și

  • Frezarea rădăcinilor copacilor - sfaturi pentru frezare
  • Nivelați solul grădinii - așa capătă forma dorită
  • Măcinarea buruienilor: modalitatea simplă de a face proprietăți fără buruieni

Dacă trebuie să frezați o suprafață mai mare sau trebuie să faceți această lucrare în mod regulat, puteți căuta în jurul pieței o mașină de frezat electrică sau cu benzină.

sfaturi

Dacă sunteți dezamăgiți de prețul ridicat de achiziție al unei mașini de frezat, închirierea este o alternativă ieftină. Întrebați despre asta la magazinul dvs. de hardware.

Timp optim

Disponibilitatea mașinii de frezat și propriul timp liber sunt doi factori care pot determina momentul de frezare. Dar ori de câte ori este posibil, ar trebui să urmați cursul naturii și să integrați slăbirea solului într-un mod semnificativ.

  • viitoarele peluze sunt măcinate înainte de semănat
  • primăvara sau alternativ la sfârșitul verii
  • Paturile de legume sunt cultivate toamna după recoltare
  • alternativ și primăvara înainte de plantare

procedură

Frezarea cu o moară manuală este ușoară. Întreaga zonă este acoperită bandă cu bandă. Se poate aplica o presiune ușoară, astfel încât dinții timonului să pătrundă suficient de adânc în pământ.

În cazul frezelor mari, motorizate, este esențial să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare, deoarece o utilizare necorespunzătoare poate duce și la rănire. În special, asigurați-vă că copiii mici sau animalele de companie nu se află în imediata apropiere.

Înainte de a începe măcinarea, trebuie mai întâi să îndepărtați pietrele mari, resturile de plante nedorite sau alte unelte de grădină.

Reface

Dacă ați procesat complet întreaga zonă cu mașina de frezat, este posibil ca lucrarea să nu fie încă terminată:

  • Măcinați a doua oară pentru firimituri mai fine, dacă este necesar
  • Colectați și îndepărtați resturile rădăcinii expuse
  • aduna pietre mari, expuse

Șlefuiți solul grădinii

Dacă doriți să îmbunătățiți un sol de grădină argiloasă, puteți face acest lucru și cu ajutorul motocultorului. Împrăștiați nisipul cu generozitate înainte de măcinare. Se amestecă automat cu stratul superior al pământului în timpul frezării.