Oleanderul are pete maronii - cauze și măsuri

Petele de frunze brune pot fi o indicație a cancerului de oleandru

Cancerul de oleandru este cauzat de bacteriile Pseudomonas care se deformează în seva arbustului. Deoarece, în principiu, aproape toți oleandrii sunt infectați, un focar al bolii nu este atât de neobișnuit. Primele semne ale unui focar sunt florile și mugurii care nu sunt rupți, ci chiar se înnegresc și apoi izbucnesc. În cursul următor apar pe frunze pete maronii, care se rup și ele. Pe de altă parte, creșterile tipice canceroase apar pe lăstari.

citește și

  • Petele negre de pe oleander au diverse cauze
  • Frunzele brune de pe oleander pot avea multe cauze
  • Ce ajută împotriva făinării din oleandru?

Doar foarfecele pot ajuta împotriva cancerului de oleandru

Nu există nici un remediu pentru cancerul de oleandru, cu excepția unui singur lucru: foarfece ascuțite. Tăiați părțile infectate ale plantei cu generozitate; dacă infestarea este severă, puteți așeza și oleandrul afectat pe băț. Asta înseamnă că l-ați tăiat chiar deasupra solului. Ca urmare, planta va răsări din nou sănătos, dar va trebui să vă abțineți de la înflorire cel puțin un an.

Alte cauze ale petelor maronii

Cu toate acestea, petele de frunze brune nu trebuie să fie întotdeauna o indicație a cancerului de oleandru, există și alte cauze. Așa-numita necroză a marginii frunzelor - aceasta se caracterizează printr-o margine frunze brună și pete maronii - este o indicație a supra-fertilizării. Deși acest lucru face ca planta să arate destul de neatractivă, este altfel inofensivă. În plus, iarna incorectă - mai ales dacă este prea uscată și / sau prea caldă - poate duce la decolorarea maro a frunzelor. Asigurați-vă că udați oleanderul suficient în timpul iernii și să o iernati la aproximativ 5 ° C și cât mai strălucitor posibil.

sfaturi

Dacă, pe de altă parte, frunzele oleanderului tind să devină galbene, lipsa nutrienților și / sau a apei este cea mai probabilă cauză.