Camelia și înghețul - cât de rezistent este arbustul ornamental?

Multe soiuri de camellia tolerează temperaturi de până la -5 ° C, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Nu ar trebui să se răcească mult dacă nu ai o rasă nouă foarte rezistentă. Vânturile înghețate și / sau o iarnă umedă sunt factori de risc majori pentru supraviețuirea unei camelii în sălbăticie. Cu siguranță ar trebui protejat de asta.

citește și

  • Pot planta o camelie afară?
  • Cât de îngheț poate trandafirul convertibil
  • Hibernarea corectă a cameliei - sfaturi și trucuri

Cum tratez daunele provocate de îngheț unei camelii?

În primul rând, vă protejați camelia de daune suplimentare. Dacă este posibil, mutați planta într-un loc mai protejat. Aceasta nu este cu siguranță o problemă cu o plantă în ghiveci. Dacă, pe de altă parte, camelia se află în exterior în pământ înghețat, atunci înfășurați planta cu un lână special pentru plante sau cu folie cu bule. Orice tăiere nu ar trebui să aibă loc până la sfârșitul primăverii.

Unde ar trebui să hibernez camelia mea?

În mod ideal, o camelie într-o oală ar trebui să fie iernată fără îngheț. Același lucru se aplică unei plante tinere care este încă sensibilă la îngheț. Poate aveți o seră ușor încălzită sau o grădină rece de iarnă, apoi puneți-vă camelia acolo. Temperatura ar trebui să fie în jur de + 5 ° C, în nici un caz mai caldă decât 12 ° C. O camelie are nevoie de un anumit stimul rece, altfel nu va înflori.

Cum îmi pasă de camelia mea iarna?

Camelia este o plantă veșnic verde, deci are nevoie de suficientă apă pentru a supraviețui chiar și iarna. Cu toate acestea, suma necesară este mai mică decât vara. Apa de la robinet, care este foarte calcaroasă, nu este însă foarte potrivită, deoarece camelia preferă un mediu ușor acid. Fertilizarea nu este necesară în timpul pauzei de iarnă.

Esențialul pe scurt:

  • iernează camelia tânără și plantele în ghivece fără îngheț
  • Iernuiți camelia mai veche pentru a preveni deteriorarea înghețului
  • îngheț ușor (până la - 5 ° C) pentru o perioadă scurtă de timp in mare parte inofensiv

sfaturi

Majoritatea speciilor de camelie tolerează înghețul ușor, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp.