Propagați lapte triunghiular - acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru

Combinați tăierea și propagarea într-un mod țintit

Planta triunghiulară este un tip de plantă pentru care tăierea regulată nu este absolut necesară pentru o creștere sănătoasă a plantelor. Cu toate acestea, tăierea anumitor părți ale plantei poate fi utilă pentru a limita în mod eficient creșterea în înălțime a unei Euphorbia trigona. În anumite circumstanțe, tăietura poate asigura, de asemenea, o ramificare mai puternică a plantei, de altfel adesea strâns coloană. Înainte de a face orice incizie, totuși, trebuie să știți că tăieturile unei Euphorbia trigona rămân vizibile ca cicatricile și că acestea sunt aplicate în mod deliberat în consecință. În plus, materialul tăiat poate fi folosit în mod extraordinar de simplu pentru propagarea obișnuită prin butași de cap.

citește și

  • Tăiați corect laptele triunghiular
  • Lapte triunghiular - acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru o îngrijire optimă
  • Euphorbia tirucalli se propagă cu succes

Sfaturi despre cum să procedați la tăierea butașilor

Următoarele lucruri sunt importante și trebuie respectate la tăierea butașilor:

  • Mănușile protejează împotriva sevei lăptoase otrăvitoare a euforbiilor
  • folosiți un instrument de tăiere cât mai ascuțit și mai curat posibil
  • Lăsați butașii să se usuce înainte de a le introduce în substrat

În timp ce în cazul multor alte specii de plante se recomandă introducerea foarte rapidă a butașilor în substratul plantelor destinate fazei de înrădăcinare, butașii proaspăt tăiați ai Euphorbia trigona ar trebui mai întâi lăsați să se usuce câteva zile într-un loc destul de umbros și uniform. Dacă acest lucru nu este observat, putregaiul se poate dezvolta rapid la interfețele butașilor. În plus, substratul ar trebui să fie, de asemenea, cât mai uscat și nisipos, mai degrabă decât argilos, la reproducerea acestui tip de plantă.

Mai bine uscat decât prea umed

Practic, butașii de cap ai rădăcinii Euphorbia trigona relativ rapid și ușor în condiții adecvate. Cu toate acestea, jardiniere cu butași ar trebui să fie păstrate relativ uscate în primele câteva săptămâni și nu udate prea des. Planta triunghiulară este, de asemenea, potrivită pentru propagarea butașilor pentru pervazul cald și destul de uscat, unde alte specii de plante nu pot fi înrădăcinate decât cu succes într-o măsură limitată.

sfaturi

Ca substrat pentru cultivarea butașilor, puteți folosi fie cactus gata preparat sau sol suculent din magazine specializate, fie amestecați solul liber cu nisip și pietriș.