Curățați țelina - așa funcționează cu un cojitor sau cuțit

Aceste sfaturi și trucuri sunt folosite pentru a curăța țelina

În primul rând, tăiați partea inferioară a plantei, astfel încât să puteți despărți tijele individuale. Apoi spălați tulpinile sub apă curentă pentru a îndepărta eventualele reziduuri de sol din ghiveci. Acum tăiați frunzele superioare stufoase, astfel încât să rămână doar tulpinile. Puteți folosi frunzele mai târziu pentru o supă sau ca decor.

  1. Acum luați fiecare tijă individual între degetul mare și arătător și tăiați stratul superior de piele de sus în jos cu un cuțit ascuțit. Cu toate acestea, în acest fel eliminați și o mulțime de carne fragedă.
  2. Dacă utilizați un cojitor de legume, straturile mai subțiri pot fi îndepărtate.
  3. De asemenea, puteți încerca să curățați pielea în fire înguste. Pentru a face acest lucru, tăiați în piele la capătul superior al tijei și scoateți pielea asemănătoare firului cu ajutorul unui cuțit și a degetului mare.
  4. În acest fel, cea mai mică dintre legumele fragede se va pierde.
  5. Curățați tulpina de țelină în jur până când toată pielea este îndepărtată.

citește și

  • Bastoane de țelină proaspăt congelate
  • Țelină - sfaturi pentru plantarea acestor legume delicate de grădină
  • Curățați păstârnacul corect

Procesați tulpinile de țelină

După ce toate barele au fost curățate și curățate, puteți ronța legumele delicioase ca legume crude, le puteți servi în salate sau le puteți găti în supe sau tocănițe. Bastoanele crocante sunt potrivite și ca farfurie crudă pentru mâncărurile la grătar și sunt de obicei servite cu o baie picantă.

Partea superioară, cu frunze, a tufișului de țelină poate fi folosită în bucătărie pentru a condimenta și decora vasele.

După ce ați tăiat această parte de pe bare, spălați frunzele fine și uscați-le cu un prosop de bucătărie. Acum puteți așeza frunzele pe o foaie sau o placă și lăsați-le să se usuce câteva zile. Acest lucru duce la o cantitate de condimente fine de supă.

De asemenea, aveți opțiunea de a îngheța hârtia de rulat. Pentru a face acest lucru, acestea sunt mai întâi tocate și apoi congelate într-un recipient adecvat.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală