Speedwell - plantare, îngrijire, propagare și multe altele

Plantați viteza în mod corespunzător

Pentru a-și îndeplini statutul de perenă a anului, plantarea profesională creează cele mai bune condiții de plecare. Atât primăvara de la jumătatea lunii mai, cât și o zi ușoară din septembrie / octombrie pot fi considerate perioada de plantare. Minge de rădăcină încă în ghiveci este îmbibată într-un vas cu apă în timp ce pregătiți solul. Dacă floarea necesită sol bogat în substanțe nutritive, adăugați compost și așchii de corn (6,39 EUR pe Amazon *). Pentru o plantă de grădină de piatră, îmbogățește mușchiul cu puțin nisip și nisip fin. După preparare, procedați după cum urmează:

 • Săpați o groapă cu 1-5 ori volumul bolii rădăcinii
 • Ghiveci planta și plantează-o în solul optimizat până la perechea inferioară de frunze
 • Apăsați substratul cu mâinile și turnați

citește și

 • Câștigat loc în grădină - sfaturi pentru o îngrijire adecvată
 • Arborele popular de grădină rapid - un profil
 • Viteza nativă este rezistentă

Dacă este o plantă perenă care crește la fel de înaltă ca un bărbat, așezați un stâlp de sprijin în imediata apropiere și legați planta cu bast sau legături speciale.

Sfaturi de îngrijire

Dacă alocați Speedwell la o locație adecvată speciei, programul de întreținere este limitat la următorii factori:

 • Plantele perene udă în seceta de vară
 • Fertilizați cu compost și așchii de corn la începutul perioadei de înflorire
 • Tăiați florile moarte pentru reînflorirea toamnei
 • Speciile de iarnă sunt tăiate aproape de sol primăvara

Planta rezistentă la îngheț nu necesită protecție pentru iarnă. Înfășurați încă o găleată sau o cutie de flori (13,19 € la Amazon *) gros cu folie cu bule și așezați recipientul pe lemn, astfel încât rădăcina să nu înghețe. Ghivecele mici sunt așezate în spații de iarnă fără îngheț pentru siguranță.

Care locație este potrivită?

Asociația grădinarilor pereni germani se înclină în fața versatilității Ehrenpreis, în care floarea a fost numită perena anului 2007. Planta își exprimă virtuozitatea nu în ultimul rând în ceea ce privește cerințele de localizare divergente pe care numeroasele sale specii le acoperă. Un mic extract din peste 450 de specii:

 • Poienă de luncă: locație însorită într-un pat peren proaspăt, umed, bogat în substanțe nutritive și bine drenat
 • Vârstă îngropată: locație însorită până la parțial umbrită în sol nisipos-argilos până la uscat, bogată în var
 • Candelabre-Speedwell: loc însorit până la parțial umbrit, cu sol umed, fără umezeală
 • Bachbunge: locații însorite până la parțial umbrite, cu sol umed până la umed, cu o componentă ușor acidă

Distanța corectă de plantare

În cadrul genului cu mai multe fațete, exemplarele pot fi găsite cu înălțimi cuprinse între 10 cm grațios și 2 metri uluitori. Pentru orientare, am enumerat cele mai importante date pentru distanța ideală de plantare de mai jos:

 • Înălțimea plantei 10-15 cm și lățimea 20-30 cm corespund unei distanțe de plantare de 30 cm
 • Înălțimea de creștere 20-30 cm și lățimea 20-30 cm corespund unei distanțe de plantare de 25 cm
 • Înălțimea 50-80 cm și lățimea 30-40 cm corespund unei distanțe de plantare de 40 cm
 • Înălțimea plantei 90-140 cm și lățimea 60-90 cm corespund unei distanțe de plantare de 90 cm

Soiurile puternice Candelabre Speedwell depășesc în mod clar marca de 1 metru și ar trebui să fie amplasate în așa fel încât un exemplar să prospere pe metru pătrat.

De ce sol are nevoie planta?

În ceea ce privește natura solului, nu se poate face nicio declarație universală pentru floarea cu viteză rapidă. Adaptați pământul la perena preferată, astfel încât să se poată dezvolta la maximum. De exemplu, un pâlc de pârâu în podeaua grădinii de stâncă va plânge cu tristețe, în timp ce planta iubitoare de umezeală prosperă splendid în zona de noroi a iazului. Un sol proaspăt, umed, bogat în nutrienți și bogat în humus este necesar pentru ca cea mai mare specie, candelabrul să-și dezvolte statura maiestuoasă.

Care este cel mai bun moment pentru plantare?

Plantați o plantă perenă pre-cultivată sau pre-cumpărată în luna mai sau septembrie. Dacă așezi floarea în grădină prin însămânțare, fereastra de timp corespunzătoare este deschisă în aprilie și mai. Alternativ, preferați planta din spatele sticlei, care este posibilă de la mijlocul / sfârșitul lunii februarie, când condițiile de lumină de pe pervaz se îmbunătățesc.

Când este timpul de înflorire?

De la primăvară până la primul îngheț, floarea neobosită împodobește grădina și jardiniera dacă puteți realiza o combinație adecvată. Cu mai mult de 450 de tipuri de speedwell și nenumărate soiuri, puteți folosi cu încredere din plin. Lăsați următoarea sugestie să lase ideile să curgă:

 • Viteză rapidă: timp de înflorire din aprilie până în august
 • Poienă de luncă: perioada de înflorire din mai până în iulie și a doua înflorire în septembrie / octombrie
 • Vârstă cu frunze lungi: perioadă de înflorire din iulie până în august și remontare până la primul îngheț

Deoarece planta are o proprietate remontantă, puteți extinde timpul de înflorire cu săptămâni după cum doriți. Pentru a face acest lucru, cu speciile potrivite în acest scop, după prima înflorire, tăiați perena înapoi cu o treime la lățimea unei mâini deasupra solului.

Tăiați viteza corect

Speedwell prosperă în cea mai mare parte ca o plantă perenă de remontare. Această proprietate implică abilitatea de a re-înflori tăind grămada de flori cu o treime până la lățimea unei mâini deasupra solului după prima rundă. Dacă doriți ca floarea să se reproducă prin auto-însămânțare, unele exemplare ar trebui excluse de la tăiere. Planta primește tăierea principală la începutul primăverii, cu puțin înainte de lăstarea proaspătă. Până atunci, numeroase soiuri Veronica veșnic verzi vor împodobi grădina altfel tristă

Se toarnă premiul onorific

Udați perena astfel încât să nu se usuce niciodată. Condițiile de localizare determină frecvența. Verificați conținutul de umiditate al solului la fiecare 2-3 zile pentru a decide asupra necesităților de apă pentru fiecare floare în mod individual. Pentru o plantă într-o cadă sau balcon, există în mod regulat o cerere crescută de apă datorită volumului strâns de substrat.

Fertilizați viteza în mod corespunzător

În solul bogat în substanțe nutritive, speedwell își dezvoltă obiceiurile magnifice cu înflorirea sa de lungă durată pe cont propriu. Dacă solul nu îndeplinește condițiile ideale, planta perenă va accepta cu plăcere fertilizarea organică la începutul perioadei de înflorire. Sunt potrivite compostul, pământul de frunze, guano, humus de scoarță, așchii de corn sau gunoi de grajd. Evitați, totuși, utilizarea îngrășămintelor complete cu azot, deoarece aceasta favorizează creșterea frunzelor în detrimentul florei florale.

Iernarea

Ca peren nativ, speedwell este complet rezistent. Odată cu debutul sezonului de ger, părțile supraterane ale plantei mor din specii de foioase. O plantă veșnic verde rezistă până la începutul primăverii, abia apoi pentru a-și colecta frunzele. Lăstarii proaspeți răsar din rizomul iernat la începutul perioadei de vegetație. Prin urmare, nu trebuie luate măsuri speciale de precauție în pat. În cutia de oală și balcon există, desigur, riscul ca mingea de rădăcină să înghețe. Ca măsură de precauție, vasele cu diametrul mai mic de 30 cm se deplasează în cartierele de iarnă fără îngheț.

Speedwell se înmulțește

Deși planta se reproduce cu sârguință în pat prin intermediul alergătorilor și al însămânțării, fanii cu atribuire a vitezei continuă să țină cont de metodele descendenților controlați. FĂ una din urmĂtoarele:

 • Semănați în spatele geamului de la mijlocul lunii februarie
 • Semănatul direct în pat în aprilie și mai
 • Diviziunea rizomului în primăvară
 • Butași de cap în perioada de înflorire de vară

Dacă este o plantă care formează alergători, separați firele puternice de rădăcini și împărțiți-le în segmente de 10-15 cm lungime. Atâta timp cât o secțiune are cel puțin un mugur, se transformă într-o floare adultă într-un timp scurt într-un sol adecvat.

Cum transplantez corect?

Ca o plantă perenă extrem de lungă de viață, speedwell necesită doar la fiecare 6-10 ani după regenerare prin divizare și transplant. Dacă planta începe să curgă treptat de la mijloc, ar trebui să luați măsuri în aprilie. Dezgropați întreg rizomul și scuturați pământul. Folosiți un cuțit ascuțit sau o pică pentru a tăia planta în două sau mai multe segmente. Ați tăiat complet zonele cascadate pentru a le elimina. În locația anterioară sau nouă, așezați perena întinerită în sol proaspăt, menținând în același timp adâncimea de plantare anterioară.

Speedwell este otrăvitor?

O varietate de specii opulente de viteză sunt bogate în ingrediente valoroase. Prin urmare, planta erbacee a jucat un rol în medicina populară de generații. În primul rând, uleiurile esențiale ajută la ameliorarea bolilor respiratorii. În plus, frunzele fragede ale Speedwell (Veronica officinalis) și ale altor specii, asemănătoare cu năsturelul, pot fi preparate cu o delicioasă salată de legume sau proaspătă. Nu poate fi vorba de toxicitate în această plantă perenă.

Cum pot lupta în mod eficient cu viteza în gazon?

Speedwell nu generează întotdeauna entuziasm atunci când se întinde în grădină. În primul rând, florile sale albastre ca cerul nu sunt binevenite în gazon. Întrucât perena prosperă mult mai frugal și mai puțin exigent decât ierburile nobile de gazon, câștigă cursa pentru supremație. Ca rezultat, peluza verde catifelată anterior se transformă într-o plapumă cu patchwork gaură. Nu trebuie să vină la asta. Următoarele metode au funcționat bine în controlul puțului rapid în gazon:

 • Control mecanic: scarificarea regulată; Decupați copii individuale
 • Control chimic cu Banvel M, Weedex sau Hedomat

Nu tunde gazonul mai adânc de 4 cm. În acest fel, ierburile de gazon aruncă suficientă umbră plantei astfel încât să fie îndepărtată de lumina soarelui și fotosinteza să se oprească.

Soiuri frumoase

 • Blue John: Premiul onorific de luncă violet-albastru, care a convins experții în observațiile recente; Înălțime 50-80 cm
 • Georgian Blue: Viteză rapidă ca un acoperiș de sol albastru profund pentru grădina stâncoasă și mormânt; Înălțime 10-15 cm
 • Bachbunge: floare de Bach tolerantă la umiditate, care iese în evidență pe marginea iazului cu flori albastre; Înălțimea de creștere 20-30 cm
 • Damasc roz: Vârstă cu frunze lungi ca varietate premium cu lumânări de liliac sau flori roz; Înălțimea de creștere 50-60 cm
 • Heidekind: Soiul perfect pentru grădina de stepă și cabană împrăștiată cu flori, cu urechi roz-violet, înălțime 30 cm
 • Silbersee: Frunzișul strălucitor argintiu subliniază pitorescele panicule de flori albastre adânci pe lăstari târâtoare; Înălțime 15-20 cm
 • Apollo: Viteză majestuoasă, ale cărei lumânări de flori constau din flori de stea albastră lavandă; Înălțime de creștere 140 cm